Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouders balen van ongezonde traktaties

12-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snoep_02.jpg
Ongezonde traktaties, zoals chips en snoep, van andere kinderen. Eén op de vijf ouders ervaart dit als grote hindernis bij het aansporen van hun kind om verantwoord te eten en drinken. Dat blijkt uit een donderdag verschenen onderzoek van Motivaction, in opdracht van het Voedingscentrum.
Klagen
,,Kinderen krijgen per schooljaar al gauw dertig traktaties. Wanneer de traktaties dan groot en calorierijk zijn, tikt dat aan. Voor kinderen is snoep namelijk al snel te veel'', stelt de voorlichtingsinstantie. Volgens de onderzoekers komen de ongezonde traktaties niet alleen van andere kinderen, maar ook van de oppas. Hier klagen 16 procent van de ouders over.
Belemmering
Ook kinderen die gezond simpelweg niet lekker vinden wordt ervaren als een belangrijke belemmering bij het stimuleren van voedzaam eten. Daarnaast speelt de te hoge prijs van gezonde voedingsmiddelen (13 procent) een rol.
Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 600 ouders met kinderen van drie tot vier jaar oud. ANP

Meer over:

snoep, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!