Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenorganisaties luiden noodklok over AOW

09-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5713 keer bekeken
  •  
pensioen 1127

Het kabinet is van plan om de AOW niet mee te laten stijgen met het minimumloon. Ouderenorganisaties zijn het daar niet mee eens. Daarom hebben ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM woensdag een brief geschreven aan Carola Schouten, minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. De organisaties willen op korte termijn met haar in gesprek. 

Volgens de kabinetsplannen kunnen de AOW-gerechtigden niet meeprofiteren van de stijging van het minimumloon (7,5 procent). Hiermee zou deze groep ook als enige worden ‘uitgesloten’ van de verhoging. AOW’ers hebben nog wel recht op de halfjaarlijkse verhoging, maar hiermee kunnen ze zich niet compenseren met de hoge inflatie van nu. De organisaties willen zo snel mogelijk duidelijkheid van de minister.

Koopkracht ouderen in gevaar

Ouderenorganisaties maken zich zorgen. Voor nu lijkt het er op dat de prijsstijgingen sneller lopen dan de pensioenuitkeringen. Dit komt omdat de grote pensioenfondsen dit jaar onzeker zijn of de pensioenen kunnen worden geïndexeerd. De koopkracht van ouderen komt daarmee in gevaar, constateren de bonden. ANP

Meer over:

aow, pensioenen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!