NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ouderenorganisaties verenigen krachten

2 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
handen oudere wandelstok 1127
Meer dan 150 organisaties voor gepensioneerden en senioren zullen opgaan in het nieuwe Koepel Gepensioneerden. Daarmee ontstaat, naar eigen zeggen, de grootste ouderenorganisatie van Nederland. De koepel vertegenwoordigt 300.000 gepensioneerden en zet zich in voor alle 3,3 miljoen gepensioneerden. 
De senioren voelen zich gepasseerd bij veel besluitvorming in Nederland. Dat de Sociaal-Economische Raad (SER) tien jaar onderhandelt over aanpassing van het pensioenstelsel, zonder daarbij vertegenwoordigers van de senioren direct te betrekken, vinden zij onbegrijpelijk.

Vaker aan tafel uitnodigen

Onder meer de organisaties KNVG, NVOG, KBO-Brabant en FASv zullen onderdeel uit gaan maken van de nieuwe koepel. De nieuwe stap geldt als voorbereiding op beloftes van de politiek en sociale partners. Die hebben toegezegd de seniorenorganisaties vaker aan tafel uit te nodigen voor een gesprek. De seniorenorganisaties zijn bijvoorbeeld opgenomen in de klankbordgroep, die geraadpleegd wordt door de stuurgroep die het pensioenakkoord gaat uitwerken.

Meer dan alleen pensioen

Volgens de partijen is de laatste jaren ook steeds duidelijker geworden dat de vraagstukken waarmee gepensioneerden en andere senioren te maken krijgen, meer terreinen omvatten dan alleen pensioenen en inkomen. Daarom gaat de Koepel Gepensioneerden zich ook bezighouden met zorg, welzijn en wonen. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!