Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenorganisaties: koopkracht ouderen is blinde vlek in kabinetsplannen

06-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
522 keer bekeken
  •  
oudere vrouw pensioen aow 1127

In de nieuwe kabinetsplannen gaat de AOW niet meer gelijk omhoog met het minimumloon, dat in stapjes met 7,5 procent wordt verhoogd. Vier ouderenorganisaties ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM vinden dat ouderen gecompenseerd moeten worden. Dat meldt Trouw.

Voorzitter van vakbond FNV, Tuur Elzinga, vindt het een onbeschoft en ondoordacht plan. In het nieuwe regeerakkoord staat weliswaar dat gepensioneerden worden gecompenseerd via een hogere ouderenkorting, waardoor ze minder inkomstenbelasting hoeven te betalen, maar mensen met een AOW of een klein aanvullend pensioen hebben hier niets aan.

Lage inkomsten

Hun inkomsten zijn zo laag dat ze (bijna) geen inkomstenbelasting hoeven te betalen, zeggen de ouderenorganisaties. Zij profiteren dus niet van een hogere korting op die belasting, want die kunnen ze helemaal niet verzilveren.

Bron: Trouw/ANP

Meer over:

aow, minimumloon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat6 jan. 2022 - 13:44

Dit is het ultieme teken van dank in het nieuwe elan van de Rutte 4 club aan de chronisch getypeerde groep ouderen waar zij notabene zelf door zijn verwekt. Wat zullen deze verwekkers zich achter de oren krabben. Begonnen als babyboomers dan des lands weder opbouwers vervolgens arbeidsrechten vechters hierna de hoeders van de welvaarts- en rechtsstaat later beloond met de titel nullijners als toegift werden zij toen de uitstel pensionado's dan kwam verlaagd pensioen gerechtigde en nu de armoede pensionado. Enige rechtdoende inhaal indexatie is een utopie en nu uit respect en ultieme dankbaarheid voor het werken tot je erbij neervalt of als gedoodverfde vrijwilliger of mantelzorger op je tandvlees lopen hogelijk gewaardeerd met een nog in te voeren toegangspas voor de voedselbank. Als dit in de tijd van Woodstock was vermoed was de oorlog nooit ten einde gekomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!