Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenorganisaties: koopkracht gepensioneerden verder omlaag

21-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
geld euro 1127
Ouderenorganisaties waaronder ANBO, KBO-PCOB, koepel gepensioneerden en NOOM hebben gereageerd op de miljoenennota die vandaag gepresenteerd is op Prinsjesdag. Volgens hen zullen gepensioneerden ook volgend jaar inleveren aan koopkracht.
De organisaties geven aan dat gepensioneerden al jaren inleveren als het aankomt op koopkracht en daar lijkt ook volgend jaar geen verbetering in te zitten. De organisaties hebben aangegeven het onaanvaardbaar te vinden. 

“Gepensioneerden staan ruim 1 procent in de min”

Volgens de ouderenorganisaties zal, ondanks de 3,5 procent economische groei, de groep ouderen met alleen AOW of een klein pensioen er verder op achteruit gaan. Ook zullen mensen met een groter aanvullend pensioen inleveren op koopkracht omdat er opnieuw niet wordt geïndexeerd, zo melden de organisaties. 
"Sinds 2012 zijn werkenden er ruim 20 procent in koopkracht op vooruitgegaan, gepensioneerden staan ruim 1 procent in de min. Dit grote verschil is een gevolg van overheidsbeleid." Daarbij wijzen ze op het verschil tussen werkenden en gepensioneerden. 

Oproep aan kabinet

Volgens de ouderenorganisaties is het aan het demissionaire kabinet om concrete stappen te zetten naar een gelijke koopkrachtontwikkeling voor alle groepen. Ook benadrukken de organisaties dat het indexeren van pensioenen op een hoger tempo moet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!