Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenbond start meldpunt voor gesloten bankfilialen

27-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
betaalautomaat pinnen 1127
Seniorenbond KBO-PCOB is begonnen met het Meldpunt Bank Dicht. Volgens de organisatie komen ouderen in de problemen doordat bankfilialen worden opgeheven. Door de coronacrisis gaan er versneld filialen dicht, aldus KBO-PCOB. Via het meldpunt wil de ouderenorganisatie duidelijk krijgen hoeveel er sluiten en welke problemen dat met zich meebrengt.
Via het Meldpunt Bank Dicht kunnen ouderen melden waar en wanneer het bankfiliaal in hun woonplaats is gesloten en of er een alternatief voor in de plek is gekomen. Een oplossing is een loket bij een plaatselijke winkel, aldus KCO-PCOB. "Banken zijn hier al mee bezig, maar wat ons betreft moet dit klaar zijn voordat een filiaal de deuren sluit."​​​​

'Alternatief voor online bankieren moet blijven'

Veel bankvestigingen sluiten, omdat contant geld minder wordt gebruikt en bankzaken vaak online geregeld worden. Volgens KCO-PCOB is er echter een grote groep ouderen die niet met internetbankieren overweg kan. "Daarvoor moet een alternatief beschikbaar blijven."​​​​ ANP / KCO-PCOB
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

harmsen
harmsen30 okt. 2020 - 11:17

Toen het pinnen ingevoerd werd in de jaren 80, kon je die alleen gebruiken om cash geld opnemen bij een automaat. Vorige week, ik meen donderdag, was er een pinstoring bij AH, Gall en Gall en Etos. Hoe hadden die klanten dan moeten betalen? Bovendien is cash geld nog steeds een wettig betaalmiddel. Met andere woorden, als het allemaal goed functioneert is het prima. Maar o wee als er een (pin)storing is. Maar ik vermoed dat hier meer achter zit, zoals het voorkomen van plofkraken, die voornamelijk s'nachts plaatsvinden. Dan kun je beter het geld s'avonds uit de automaat halen en het er s'ochtends weer in doen. Met het weghalen van automaten dupeer je met name ouderen en misschien ook wel mensen met een beperking. Moeten zij om die reden maar leren met een computer om te gaan en online bankieren?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!