Kassa

Ouderenbond: meer voorlichting over vaccineren is gewenst

  •  
19-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
657 keer bekeken
  •  
injectienaald spuit vaccineren 930 520 prik griepprik
Coronaminister Hugo de Jonge moet ouderen extra voorlichting geven over het vaccineren. Dat wil seniorenorganisatie ANBO. "Een extra voorlichtingsinspanning is op zijn plaats", zegt een woordvoerder.
Aanleiding voor deze oproep is het besluit om volgende week weer te beginnen met inenten met het vaccin van AstraZeneca. Volgens de ANBO heeft het imago van AstraZeneca een deuk opgelopen, omdat in Nederland en andere landen tijdelijk was gestopt met inenten vanwege mogelijke ernstige bijwerkingen. De woordvoerder zegt te begrijpen dat de minister "vertrouwt op de adviezen van deskundigen en dat hij daar op vaart", nu het vaccineren weer wordt opgepakt.

Nog veel vragen

Ouderen hebben volgens de ANBO veel vragen over het vaccineren. Het gaat dan bijvoorbeeld over wanneer iemand aan de beurt is en of iemand zelf kan kiezen welk vaccin hij of zij krijgt toegediend.

De ANBO-woordvoerder wil ook van De Jonge graag duidelijkheid over de inzet van het pas goedgekeurde vaccin van Janssen voor ouderen tussen de 60 en 65 jaar. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

rinuszwam
rinuszwam20 mrt. 2021 - 11:41

Als 78 jarige moet ik vanuit mijn woonplaats Tilburg naar Breda om 6 uur in de avond voor de vaccinatie ! Terwijl Tilburg ook vaccinatieprikpunten heeft o.a. station Willem 2 ! Ik begrijp hier niets van ??

hidkees
hidkees20 mrt. 2021 - 10:06

De ANBO is niet goed op de hoogte. Al deze informatie is op te zoeken. Wanneer iemand aan de beurt komt, heeft bijv. onlangs in de Volkrant gestaan met vermelding van leeftijdsgroepen (en niet alleen 65+ e.d. zoals bij rijksoverheid.nl). Het is al lang bekend dat niemand kiezen kan voor een bepaald vaccin. Welk dit is (per groep) is ook bekend.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!