Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenbond: geef ouderen bredere voorlichting over betalen bij webshops

11-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
webshop webwinkel online shoppen 930 520
Senioren zouden door banken meer voorgelicht moeten worden over de betaalmogelijkheden bij webshops. Dat zegt de ouderenbond ANBO naar aanleiding van hun enquête. Daaruit blijkt dat een derde van de ouderen weleens heeft afgezien van een aankoop op internet vanwege de aangeboden manier van betalen.
Volgens de ANBO gaat de aandacht vooral over veiligheid en moet er een bredere voorlichting komen door banken over de manieren om te betalen bij webshops. Uit de enquête komt namelijk naar voren dat een derde van de groep ouderen de aangeboden betaalmogelijkheden niet kent of niet veilig vinden. Er deden meer dan 7100 mensen van 65 jaar en ouder mee aan het onderzoek.

Contant geld

Veel ouderen zijn inmiddels gewend om te betalen met moderne manieren, zoals iDeal, internetbankieren en de bankpas. Zo gebruikt 94 procent van de senioren de bankpas (contactloos of met pincode) om in de winkel mee te betalen. Toch wil driekwart van hen met contant geld blijven betalen. De ouderenbond vindt dat ouderen zelf moeten kunnen bepalen hoe ze betalen. Daarnaast moet er volgens de bond altijd cash kunnen worden afgerekend. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!