Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderenbond ANBO opent ook zorgmeldpunt

23-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_23.jpg
Ouderenbond ANBO komt ook met een eigen meldpunt over de hervormingen in de langdurige zorg. Het komende jaar gaat er veel veranderen in de zorg en de bond roept mensen op om zowel de negatieve als positieve zaken te rapporteren op de website www.dezorgonzezorg.nl. Iedere maand wordt alles samengevat en aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid. Dat heeft de ANBO bekendgemaakt.
Zorgmeldpunten
Inmiddels zijn er al meerdere zorgmeldpunten, onder meer van patiëntenfederatie NPCF voor ouderen die moeten verhuizen omdat hun zorginstelling moet sluiten of het Landelijk Meldpunt Zorg voor mensen die ontevreden zijn over de klachtafhandeling bij een zorginstelling.
Bezuinigingen
De langdurige zorg wordt de komende jaren flink hervormd en ook wordt er op de kosten bezuinigd. Het nieuwe zorgplan regelt onder meer dat veel zorgtaken voor gehandicapten, chronisch zieken en bejaarden overgaan naar de gemeenten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!