Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderen weer optimistisch over hun koopkracht

09-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
ouderen_groot_02.jpg
Ouderen zijn voor het eerst sinds jaren weer optimistisch over hun financiële situatie. Dat blijkt uit het koopkrachtonderzoek van ouderenorganisatie KBO-PCOB onder 1700 senioren dat woensdag wordt gepubliceerd en waarover De Telegraaf schrijft.
Hard getroffen
„Ouderen zijn de afgelopen jaren hard getroffen door bezuinigingen. Financiële voordeeltjes zijn versneld afgebouwd, de huren en de zorgkosten zijn fors gestegen. Bovendien zijn de pensioenen niet geïndexeerd. Maar ouderen zien hun financiële positie en toekomst weer wat rooskleuriger”, zegt directeur van KBO-PCOB Manon Vanderkaa.
Grote angst
Zes van de tien ouderen verwachtten in 2016 dat hun pensioenuitkering er op achteruit zou gaan. Nu zijn dat er nog maar twee van de tien, aangezien de pensioenfondsen niet massaal zijn overgegaan tot het korten van de oudedagsvoorziening. „Daar was grote angst voor onder ouderen”, aldus Vanderkaa.
Bron: De Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!