Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderen vaker slachtoffer van brand

08-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brandweerman1_02.jpg
Het aantal ouderen dat om het leven komt door brand neemt toe. In de eerste drie maanden van dit jaar overleden acht mensen van 65 jaar of ouder door brand in een gebouw. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er twee. Dat meldde Brandweer Nederland dinsdag.
In totaal stierven dit jaar al 20 Nederlanders door brand, ruim twee keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2013. Toen waren het er negen.
Zelfstandig wonen
De organisatie verwacht dat het aantal brandslachtoffers onder ouderen alleen maar zal toenemen. Dat komt omdat mensen gemiddeld ouder worden en steeds langer zelfstandig blijven wonen. ,,Onze brandweerkorpsen richten zich al jaren op zorginstellingen waar ouderen wonen'', aldus René Hagen van de Brandweeracademie. ,,Vergeetachtigheid, niet weten wat te doen bij brand en niet meer zelfstandig kunnen vluchten; dat kunnen belangrijke oorzaken zijn die wij verder gaan onderzoeken.''
'Trend is zorgelijk'
In heel 2013 overleden in ons land in totaal 53 mensen door brand, een stijging vergeleken met de jaren ervoor. ,,Tot 2 jaar geleden was er juist een daling van het aantal doden. Die trend zet zich helaas niet voort en dat is zorgelijk.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!