Kassa

Ouderen somberder dan ooit over economie

25-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro-biljetten-geld_32.jpg
Het consumentenvertrouwen onder ouderen ligt lager dan ooit. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond.
Toename verschillen
De Hond koppelde het consumentenvertrouwen aan leeftijd en aan politieke voorkeur. Dan blijkt dat bij Nederlanders tussen de 18 en 30 het consumentenvertrouwen op -23 ligt. Bij de groep mensen boven de 50 ligt het vertrouwen nog een stuk lager, op -57. Dat is een laagterecord. De verschillen tussen jong en oud zijn de afgelopen jaren toegenomen, aldus De Hond.
ANBO: Ouderen zijn overzicht kwijt
Ouderenbond ANBO legt de schuld bij de huidige regering en haar voorgangers. Die hebben niets gedaan met een rapport over het ouderenbeleid uit 2005, waarin onderzoekers tientallen aanbevelingen deden. Bovendien wil de ANBO dat het kabinet duidelijk maakt wat de gevolgen van het beleid voor ouderen zijn. ,,Veel ouderen zijn het overzicht kwijt. Dat zorgt voor onrust'', aldus de ouderenbond.
D66-kiezer meest positief
Gekoppeld aan de politieke voorkeur, blijkt dat kiezers van de PVV, van de SP en van 50PLUS het minste vertrouwen in de economie hebben. PVV'ers halen -71, bij SP en 50PLUS ligt het rond de -65. Bij kiezers van VVD en CDA ligt het vertrouwen tussen de -30 en -35. D66'ers halen -15.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!