NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ouderen overwegen steeds vaker een verhuizing

8 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_verhuizen_sleutel
Ouderen hebben in 2015 vaker de wens uitgesproken te willen verhuizen. Waar in 2009 nog 6 procent eventueel van huis wilde wisselen, was het aandeel in 2015 opgelopen naar 16 procent. 3 procent van de 65plussers gaf aan beslist te willen verhuizen. Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS op basis van het WoonOnderzoek Nederland (WoON).
Huishoudens met een huishoudenshoofd in de leeftijd van 65 tot 75 jaar zei 4 procent in 2015 beslist te willen verhuizen binnen twee jaar. 18 procent gaf aan eventueel te willen verhuizen. Bij de 75-plushuishoudens was dit aandeel respectievelijk 2 procent en 12 procent.

Gezondheid belangrijkste reden voor verhuiswens

Ouderen geven de gezondheid als belangrijkste reden om te willen verhuizen. Op de tweede plaats komt de woning. Ouderen vinden de woning vaak te ruim. Jongere huishoudens wisselen vaker van woning omdat de huidige woning te krap is.

Ouderenwoning minder in trek

Minder dan de helft van de ouderen die graag willen verhuizen in 2015 zijn op zoek naar een woning die speciaal bedoeld is voor ouderen. Bijvoorbeeld omdat er extra zorg wordt geboden in en rondom de woning. In 2009 wilde nog 60 procent verhuizen naar een ouderenwoning.
Ondanks de verhuiswens is dan 70 procent van de oudere huishoudens die in 2015 aangaven beslist te willen verhuizen, na één jaar niet van woning gewisseld. Bron: CBS

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!