Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderen komen met moeite aan QR-code coronabewijs

17-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3810 keer bekeken
  •  
QR code coronabewijs 1127

Ouderen zonder smartphone maakten zich na de afgelopen coronapersconferentie ongerust vanwege de QR-code voor toegang. Minister Hugo de Jonge verwees afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie naar een telefoonnummer waar zij terecht kunnen. Volgens ouderenbond ANBO lukt het veel ouderen echter niet de coronapas te bemachtigen.

Wie belt naar het telefoonnummer, loopt aan tegen lange wachttijden. Daarnaast geven medewerkers van de helpdesk soms verkeerde informatie, geeft woordvoerder Renate Evers aan in het AD. Het bewijs waarmee mensen toegang kunnen verkrijgen kan worden uitgeprint en ook via de telefoon worden aangevraagd.

Ongeveer één miljoen ouderen niet digitaal vaardig

Evers weet niet hoeveel ouderen worstelen met de QR-code. Volgens haar zijn ongeveer één miljoen ouderen niet digitaal vaardig. "Velen krijgen hulp van kinderen of buren, maar je hebt ook een deel bij wie het echt niet lukt. Voor hen vragen wij aandacht."

Ook ouderenorganisatie KBO-PCOB hoort deze geluiden. "Er zullen vast senioren zijn die denken: laat maar. Ze hebben een jaar lang binnen gezeten en willen nu ook naar het theater of restaurant. Voor hen is het zonde", aldus woordvoerder Sven Stijnman.

Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!