Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderen klagen steen en been over dictaten

21-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_huishoudelijkehulp_02.jpg
Steeds meer ouderen klagen over de 'keukentafelgesprekken' die de gemeente met hen moet voeren over de huishoudelijke hulp. Ze vinden dat het gesprek vooral een eenzijdige bezuinigingsmededeling is, aldus het AD.
De frustratie blijkt uit de hausse aan meldingen die de afgelopen weken bij het Nationaal Meldpunt Ouderenzorg binnenkwamen. De teller van het meldpunt, dat ouderenbonden Unie KBO, PCOB en Omroep Max hebben opgericht, stond de eerste week van januari nog op 500 meldingen. Inmiddels zijn dat er 1787.
Huishoudelijke hulp
Verreweg de meeste meldingen (75 procent) gaan over de zorg thuis. Daarvan heeft 67 procent betrekking op de huishoudelijke hulp en het wegvallen daarvan. ,,Wat wij horen, is dat de huishoudelijke hulp zomaar wordt gekort of afgeschaft, zonder dat er een echt gesprek wordt gevoerd,'' zegt Arno Heltzel van Unie KBO en woordvoerder van het meldpunt. ,,En als er wel iemand langskomt van de gemeente, dan wordt het vooral een eenzijdig gesprek, een mededeling dat er moet worden bezuinigd.''
ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!