Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderen hebben het warm

02-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1990549.jpg
Veel water drinken. Minstens twee liter per dag. Dat is de belangrijkste tip voor ouderen die last hebben van de hitte. De Ouderentelefoon ontving de afgelopen drie dagen al ruim 400 extra telefoontjes van ouderen die last hebben van de warmte. Dat zegt het Ouderenfonds donderdag. Het fonds zette een aantal tips op een rijtje om het hoofd van de oververhitte ouderen koel te houden.
Naast liters water drinken, adviseert het fonds ouderen om goed te smeren met een hoge factor zonnebrandcrème en hun handen, polsen, gezicht en hals koel houden met een nat washandje. De 75-plussers moeten verder eiwitrijk voedsel eten en zorgen voor voldoende zoutopname door bijvoorbeeld een glaasje tomatensap of bouillon te drinken.
De lichaamstemperatuur van ouderen is moeilijker te reguleren waardoor ze bij temperaturen van boven de 30 graden een verhoogd gezondheidsrisico lopen, aldus het Fonds. Zo zweten hoogbejaarden minder waardoor het risico van uitdroging op de loer ligt als mensen te weinig drinken.
,,Mensen kennen de meeste tips vaak wel, maar bellen toch even om te vragen of ze wel op het goede spoor zitten'', aldus een woordvoerster. Ook bellen de ouderen voor het contact. ,,In de zomermaanden voelen veel mensen zich buitengewoon eenzaam. Iedereen lijkt met vakantie te zijn en mensen voelen zich buitengesloten van barbecues en andere buitenactiviteiten.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!