Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ouderen betalen onnodig hoge zorgpremie'

19-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld zorgpremie zorgverzekering zorgpolis 1127 medicijnen
Ouderen zijn maandelijks onnodig veel meer kwijt aan premie voor de zorgverzekering. 65-plussers betalen gemiddeld 150 euro premie per maand. De meeste Nederlanders zijn tussen de 110 en 130 euro per maand kwijt aan hun zorgverzekering, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise.
Los van het feit dat ouderen vaak meer zorg nodig hebben en aanvullend verzekerd zijn, komt dit vooral door de loyaliteit aan hun verzekeraar, zegt Suzanne Löwik, expert zorgverzekeringen bij Pricewise. "Veel mensen, met name ouderen, stappen niet of zelden over van zorgverzekeraar uit angst om onderverzekerd te zijn."

'Dekkingen en polisvoorwaarden veranderen'

Deze groep blijft volgens haar jarenlang plakken bij dezelfde verzekeraar, vaak al sinds de overgang van het Ziekenfonds naar de nieuwe zorgverzekering in 2006. "Dat is natuurlijk makkelijk, maar verzekeraars verhogen jaarlijks de premie en veranderen vaak dekkingen en polisvoorwaarden. De premie wordt dus steeds hoger, maar de verzekering blijft niet hetzelfde. Het is dus heel goed mogelijk dat de verzekering die je tien jaar geleden afsloot niet meer bij je past."
Het onderzoek toont verder aan dat jongeren vaak kiezen voor de laagste premie. Opvallend is volgens Pricewise wel dat jongere generaties vaker aandacht hebben voor duurzame zorgverzekeraars en daar een extra premie voor over hebben. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan hier zo'n 10 tot 14 euro per maand meer voor te willen betalen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!