Kassa

Oudere Windows-pc trager na veiligheidsupdate

10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere computer930x520
Sommige computers kunnen een stuk trager worden door de veiligheidsupdates die Microsoft moet doorvoeren vanwege de onlangs aan het licht gekomen problemen met chips. Daarvoor waarschuwt de techreus in een blog. Microsoft is inmiddels druk bezig met het zoeken naar een oplossing.

Windows 7, 8 of ouder last van verslechterde prestaties

Vooral mensen met een pc die draait op Windows 7, 8 of een ouder systeem moeten rekening houden met verslechterde prestaties. Microsoft heeft ook sommige aanpassingen tijdelijk opgeschort, omdat diverse gebruikers meldden dat hun computer vastliep na installatie van de patches.

Groot gat in beveiliging

Door problemen met chips van onder meer Intel en AMD bleken vorige week miljarden computers en mobieltjes een groot gat in de beveiliging te hebben. Bedrijven als Apple en Microsoft waren dus gedwongen met updates te komen. Het is overigens niet zo dat alle apparaten trager zijn geworden. Volgens Apple zou de snelheid van zijn computers en telefoons niet meetbaar zijn afgenomen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

weissman
weissman10 jan. 2018 - 17:54

Zeer goed merkbaar op mijn (verouderde) netboek met 2gb geheugen MAX. Die was al traag geworden met windows 8 (windows 10 draait er niet op) maar is nu helaas eigenlijk onbruikbaar geworden

audb
audb10 jan. 2018 - 14:43

De vertraging is miniem al is het wel merkbaar maar dat een Apple niet traag wordt is pure onzin. Een telefoon en een computer gebruikt nooit al zijn reken kracht toch merk je wel dat deze iets wat trager is geworden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!