Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oudere Windows-pc trager na veiligheidsupdate

10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere computer930x520
Sommige computers kunnen een stuk trager worden door de veiligheidsupdates die Microsoft moet doorvoeren vanwege de onlangs aan het licht gekomen problemen met chips. Daarvoor waarschuwt de techreus in een blog. Microsoft is inmiddels druk bezig met het zoeken naar een oplossing.

Windows 7, 8 of ouder last van verslechterde prestaties

Vooral mensen met een pc die draait op Windows 7, 8 of een ouder systeem moeten rekening houden met verslechterde prestaties. Microsoft heeft ook sommige aanpassingen tijdelijk opgeschort, omdat diverse gebruikers meldden dat hun computer vastliep na installatie van de patches.

Groot gat in beveiliging

Door problemen met chips van onder meer Intel en AMD bleken vorige week miljarden computers en mobieltjes een groot gat in de beveiliging te hebben. Bedrijven als Apple en Microsoft waren dus gedwongen met updates te komen. Het is overigens niet zo dat alle apparaten trager zijn geworden. Volgens Apple zou de snelheid van zijn computers en telefoons niet meetbaar zijn afgenomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!