Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderbijdrage jeugdhulp van de baan

14-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_geld6_07.jpg
Ouders van kinderen die (deels) buiten het eigen gezin worden verzorgd en opgevoed, hoeven vanaf volgend jaar geen ouderbijdrage daaraan meer te betalen. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) schaft die af. De regeling werkt gewoon niet.
Drempel
,,Door gezinnen die jeugdhulp nodig hebben wordt de ouderbijdrage als drempel ervaren. En het is juist belangrijk dat er geen drempels zijn voor kinderen als ze jeugdhulp nodig hebben. Administratief is het vooral gedoe en levert het weinig geld op'', aldus Van Rijn.
Geen besparing
Ook is uit onderzoek naar voren gekomen dat de ouders amper of niet besparen als een kind elders verblijft. Daarbij komt dan ook nog dat het innen van de ouderbijdrage door gemeenten veel administratie en geld vergt.
Gemeenten krijgen nu 26 miljoen euro van het Rijk, geld dat ze anders met veel moeite en kosten hadden moeten innen om aan jeugdhulp te besteden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!