Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oudejaarslot geeft kort geluksgevoel

21-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
staatsloterij_359x210_02.jpg
Mensen die van plan zijn een oudejaarslot te kopen of er al een in bezit hebben, voelen zich tijdelijk gelukkiger. Het geluksgevoel verdwijnt weer na de trekking. Dat blijkt uit onderzoek dat economen van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben uitgevoerd naar de reactie van het publiek op de oudejaarsloterij van de Staatsloterij.
De onderzoekers stelden aan 250 proefpersonen vragen over geld. In de vraagstelling werd de focus steeds verlegd. Deelnemers werden eerst doorgezaagd over de oudejaarsloterij en daarna gevraagd hoe gelukkig ze zijn. Zij bleken gelukkiger dan mensen die niet eerst naar de oudejaarsloterij werd gevraagd. ,,Herhaal je deze test in januari, dan is het geluksgevoel bij mensen die eerst naar de oudejaarsloterij werd gevraagd een flink stuk lager dan bij mensen aan wie er niet naar is gevraagd'', aldus de economen van de Radboud Universiteit.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!