Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oranje prullaria populair onder Koningsdagvierders

26-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koningsdag930x520
Drie op de tien volwassen Nederlanders koopt voor Koningsdag speciale oranje spullen zoals T-shirts, pruiken of mokken met het koningspaar. Gemiddeld geven ze daar naar eigen zeggen 26 euro per persoon aan uit. Dat meldt ING op basis van eigen onderzoek onder vierduizend Nederlanders van achttien jaar en ouder. Het onderzoek is gedaan in opdracht van Radio 538.

Vrijmarkt populair

Driekwart van de deelnemers aan het onderzoek is van plan Koningsdag te vieren. Een ruime meerderheid van 68 procent heeft een bezoek aan een vrijmarkt op het programma staan of overweegt daar naartoe te gaan. Kopers zijn van plan zo’n 33 euro per persoon uit te geven.
Ondertussen verwachten vrijmarktverkopers bijna 90 euro per persoon te verdienen, volgens ING ongeveer het bedrag dat in voorgaande jaren gemiddeld werd verdiend. Een kwart van de Nederlanders is van plan zelf spullen te gaan verkopen, hoewel bijna 40 procent zegt af te haken bij slecht weer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!