Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OPTA waarschuwt weer voor 0088-nummers

22-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
optalogo360210_03.jpg
Telecomwaakhond OPTA waarschuwt nietsvermoedende mensen voor hoge kosten als zij voor hen onbekende 0088-nummers terugbellen. OPTA heeft daarover recent weer een aantal klachten ontvangen. ,,Soortgelijke klachten hebben we in de afgelopen jaren vaker gehad en daarom waarschuwen we op dergelijke momenten altijd'', aldus een woordvoerster vrijdag.
'Terugbellen kan flink in de papieren lopen'
De slachtoffers worden gebeld door een computer die de verbinding meteen weer verbreekt. Het terugbellen kan flink in de papieren lopen. Als mensen terugbellen, krijgen ze een bandje te horen met het geluid van een overgaande telefoon, zonder dat ze iemand aan de lijn krijgen. ,,Wat mensen niet in de gaten hebben is dat ze tegen hoge kosten zo lang mogelijk aan de lijn worden gehouden.'' Volgens de telecomwaakhond kunnen mensen zowel op hun mobiel als op een vast nummer worden gebeld.
Omdat het om internationale nummers gaat, kan OPTA alleen een waarschuwing uitgeven. De telecomwaakhond kan alleen optreden tegen misbruik via Nederlandse telefoonnummers.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!