Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OPTA vertrouwt het niet bij NuDoneren.nl

19-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_83.jpg
De telecomwaakhond OPTA pakt website NuDoneren.nl aan. De provider is gevraagd om voorlopig geen uitbetaling te doen aan deze organisatie die geld inde via een 0900-nummer. Dat heeft de OPTA dinsdag bekendgemaakt.
NuDoneren.nl zamelde via een 0900-nummer geld in voor verschillende goede doelen, zoals Amnesty, Stichting AAP en de Samenwerkende Hulporganisaties. De goede doelen beklaagden zich daarover bij de OPTA omdat zonder toestemming beeldrecht van de goede doelen werd gebruikt.
Ingrijpen
Tijdens het vooronderzoek van de OPTA zijn voldoende aanwijzingen boven water gekomen om voorlopig in te grijpen bij NuDoneren.nl. De telecomwaakhond gaat nu over op een uitgebreid onderzoek om vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van misbruik. Het bedrijf achter NuDoneren.nl was dinsdag onbereikbaar voor commentaar.
Misbruik
De OPTA grijpt nu al in om zo te voorkomen dat consumenten mogelijk de dupe worden van misbruik. ,,Als daadwerkelijk sprake is van misbruik dan volgen definitieve maatregelen. Is dat niet het geval dan trekt de OPTA de voorlopige maatregelen in'', aldus de telecomwaakhond. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!