Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

OPTA bekijkt betrouwbaarheid NuDoneren.nl

18-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_83.jpg
Telecomtoezichthouder OPTA gaat bekijken of NuDoneren.nl volgens de regels heeft geprobeerd geld in te zamelen voor een goed doel. ,,We zitten er bovenop'', zegt een woordvoerster van de OPTA.
Twijfels
De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) twijfelde vrijdag openlijk over de betrouwbaarheid van de website. Mensen kunnen via NuDoneren.nl hun beltegoed doneren door met hun mobiele telefoon een 0900-nummer te bellen. Op de website stonden organisaties gemeld als Stichting AAP, Amnesty en de SHO. Misbruik
De SHO maakte bezwaar omdat de mensen achter NuDoneren.nl zonder toestemming het beeldmerk gebruikten. Inmiddels heeft de provider de politie ingelicht, melden de anonieme mensen achter de site. Het is de OPTA die de zaak nu in onderzoek heeft. ,,Er kan misbruik zijn gemaakt van het 0900-nummer, de nummers die wij uitgeven'', aldus een woordvoerster.
Onbereikbaar
De makers van NuDoneren.nl zijn vooralsnog onbereikbaar. De houder van de website is Tango bv. In een persbericht op de website melden de makers wel degelijk geld over te willen maken naar goede doelen. Dat kan nu nog niet omdat de provider het vasthoudt, totdat de betrouwbaarheid van NuDoneren.nl is vastgesteld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!