Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opta beboet mega-spammers voor ruim 6 ton

30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
opta_195x117_04.jpg
Telecomtoezichthouder Opta heeft twee bedrijven en twee personen boetes opgelegd van in totaal 660.000 euro voor het op grote schaal verspreiden van ongevraagde e-mail: spammen. Dat maakte de Opta dinsdag bekend.
De betrokken partijen hebben volgens de Opta maar liefst vierhonderd miljoen spamberichten verstuurd. Dat heeft de toezichthouder laten meewegen bij de hoogte van de boete. De e-mailadressen werden bemachtigd via online-enquêtes en prijsvragen van derden. De bezoekers daarvan hadden niet door dat zij door daaraan mee te doen hun mailbox ook openstelden voor de spam. Het gaat om Digital Magazines en zijn bestuurder Rivièra Vastgoed BV (330.000 euro), een persoon handelend onder de naam van de eenmanszaak Mail Garage (110.000 euro) en de feitelijke leidinggevende en (ex)aandeelhouder/bestuurder van Digital Magazines (220.000 euro).
In de periode van mei 2004 tot en met april 2011 heeft Opta ruim 110.000 klachten ontvangen bij spamklacht.nl. Naar aanleiding van deze klachten legde de toezichthouder op grond van het spamverbod zes dwangsommen op en deelde hij twintig boetes uit met een totale waarde van bijna 1,9 miljoen euro.
ANP

Meer over:

diginieuws, opta
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!