Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opstelten kijkt naar regels tegen burenterreur

29-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis6_11.jpg
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat kijken of er eerder ingegrepen kan worden wanneer mensen zeer veel overlast veroorzaken voor hun buren. Hij gaat onder meer kijken of Britse wetgeving tegen burenterreur voor Nederland geschikt zou kunnen zijn. Dat zei de minister dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
Inspiratie uit Groot-Brittanië
In Groot-Brittannië wordt gewerkt met 'Anti-Social Behaviour Orders'. Mensen die zich asociaal gedragen, kunnen de opdracht krijgen om zich aan te passen. Ze mogen dan bijvoorbeeld geen luidruchtige vrienden meer over de vloer krijgen of moeten een blaffende hond muilkorven. Uit onderzoek is gebleken dat dit zorgt voor veel minder huisuitzettingen.
Maar één echte maatregel
Opstelten keek in zijn tijd als burgemeester van Rotterdam al eens naar deze mogelijkheid, maar vond invoering toen geen goed idee. Nu neemt hij de werkwijze nogmaals onder de loep, omdat burgemeesters aangeven dat ze bij overlast eigenlijk maar een echte maatregel kunnen nemen: huisuitzetting van een bewoner. ANP

Meer over:

buurt, buren, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!