Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opstelten is weer de grootste privacyschender

17-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
privacy_08.jpg
De grootste privacyschender van het land is weer minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie). Daarom kreeg hij dinsdag een Big Brother Award van de organisatie Bits of Freedom, die opkomt voor privacy en burgerrechten op internet. Opstelten krijgt de publieksprijs ,,voor het in stand houden van de bewaarplicht, het doorzetten van zijn hackplannen, het massaal willen opslaan van kenteken- en locatiegegevens, het structureel negeren van privacybezwaren en het verdacht maken van alle Nederlanders''.
4000 stemmen
Nederlanders konden de afgelopen tijd stemmen op de genomineerden. Ongeveer 4000 mensen deden dat en van hen gaf 66 procent de voorkeur aan Opstelten. De andere kandidaten waren de Belastingdienst (18 procent) en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken (16 procent).
De experts gaven een Big Brother Award aan Nederlandse scholen. Die delen gegevens van leerlingen met uitgevers van lesmateriaal. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!