Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opstelten gaat alleen nog maar pinnen

03-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ivo_Opstelten_01.jpg
Contant geld gaat de komende week in de ban bij minister Ivo Opstelten (Veiligheid). Hij zal tijdens de Week van de Veiligheid zijn portemonnee inleveren en alleen nog maar zijn pinpas gebruiken. Dat doet hij om aandacht te vragen voor de onnodige hoeveelheid cash in winkels, horecagelegenheden en tankstations, meldde het ministerie donderdag.
Portemonnee in kluis
De portemonnee van Opstelten zal op vrijdag in een kluis van de Nederlandse Vereniging van Banken verdwijnen om daar een week later pas weer uit te komen. De actie maakt deel uit van de campagne 'Pinnen, ja graag', waarmee consumenten en winkeliers worden opgroepen zoveel mogelijk te pinnen. Als er minder geld in de kassa zit, is een winkel minder aantrekkelijk voor overvallers.
Preventie
Het aantal overvallen neemt de afgelopen jaren af, maar het is toch belangrijk dat er aandacht blijft voor de preventie ervan, vindt Opstelten . Vorig jaar waren er in Nederland ruim 1980 overvallen, een afname van 13 procent. Onder deze cijfers vallen ook straatroven, overvallen op juweliers en woningen en plofkraken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!