Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Wat is jouw ervaring met invalidenparkeerplaatsen?

10-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
676 keer bekeken
  •  
parkeren 930x520
Mag je op alle invalidenparkeerplaatsen parkeren als je invalide bent? Hoeveel betaal je in jouw gemeente voor een invalidenparkeerplaats? Kassa is benieuwd naar jouw ervaring.
Mail ons
Mail jouw ervaring met je telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent naar kassa@vara.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (71)

AmyLente
AmyLente16 jun. 2023 - 4:22

Sommigen begrijpen niet goed wat het betekent, een handicap te hebben. Een Gehandicapten Parkeerkaart, wordt pas verstrekt na een strenge keuring. Mensen met een beperking willen niet perse gratis parkeren maar tegen gereduceerd tarief zou redelijk zijn, daar deze mensen (veel) langer onderweg zijn voor een boodschap etc. en dus langer moeten parkeren.

Kees Baselier
Kees Baselier17 dec. 2021 - 20:57

In Etten Leur ga je €186.50 betalen voor een invalide parkeerkaart . Was eerst gratis

imanuela
imanuela22 feb. 2017 - 19:20

Het is toch wel heel erg hoor al die verschillende bedragen overal in Nederland. Eigenlijk zou dat overal gelijk moeten zijn. En eigenlijk zouden de kosten van de kaart moeten worden betaald vanuit de WMO. Je krijgt de kaart toch ook alleen als je hem echt nodig hebt.  Ik heb voor mijn gehandicapten P passagierskaart niets hoeven te betalen (gemeente Deventer 2011). En vorig jaar kreeg ik een verlenging, een nieuwe kaart dus en ook daar heb ik niets voor hoeven te betalen (gemeente Voorst).  Zou iemand mij willen uitleggen hoe dat zit met parkeren met mijn kaart in Amsterdam?

theakemna
theakemna16 feb. 2017 - 15:06

Mijn man is in 1988 geopereerd aan een tumor op de kleine hersenen en is daardoor invalide geworden, kan niet fietsen, niet autorijden en heeft een scootmobiel, waarvoor we een grijskentekenauto hebben die we hebben laten aanpassen om de scootmobiel in te zetten. We zijn nu allebei 77 jaar en ik(zijn vrouw) heb hevige last van artrose en ben al aan mijn voeten geopereerd en een nieuwe heup en loop nu te wachten op een tweede heup en heel pijnlijke knieen.We zijn vorig jaar verhuisd van Niedorp naar Schagen naar een nieuw gebouwd pand en hebben daar een aangepaste woning gekregen. Er wonen nog 2 invalieden mensen in dit pand met ook een invalide parkeerkaart, zoals wij.Toen wij hier kwamen wonen hebben wij met nog een ander een invalide parkeerplaats aangevraagd en hun antwoord was tegen ons dat er geen plaatsen waren en tegen e ander dat er genoeg plaatsen in onze straat waren.Maar we wonen vlakbij een supermarkt en ieereenzet zijn auto zo dicht mogelijk bij die winkel, zodat de plaatsen heel veel bezet zijn en dan moet ik mijn man voor de deur  afzetten, helpen om naar binnen te gaan en dan moet ik een plaatsje ergen gaan zoeken. Maar omdat iki ook slecht ter been ben inmiddels is dat voor mij een hele opgaaf en dus opnieuw een invalide plaats aangevraagd en uitvoerig uitgelegd hoe de situatie met ons is. Het uiteindelijke antwoord was, dat de gemeente Schagen een beleid heeft dat niet toestaat om meer plaatsen weg te geven, terwijl er in een cirkel van 50 meter om ons heen 3 particuliere parkeerplaatsen zijn en wij dus  door het beleid van de gemeente Schagen niet in aanmerking zouden komen. Maar uiteindelijk werd ons dan toegezegd, dat er een algemene paal zou komen voor 1 parkeerplaats, als er nadat het in de staatskrant was geweest en geen tegenstemmen had gekregen er over 6 weken 1 algemene parkeerplaats zal komen. Nu is het zo, als deze plaats komt, dan ga ik me schamen om erop te gaan staan, omdat er nog 2 mensen in ons pand wonen, die er voor in aanmerking komen. En het is wel zo, dat de gemeente Schagen geen invalide mensen meer kan hlaten wonen, want men krijgt gewoon geen parkeerplaats meer als invalide. Ik zal proberen om de brief van de gemeente als bijlage mee te sturen. Ik weet niet of dat lukt, maar ik doe mijn bestAls U mij telefonisch of via e-mail wil vragen stellen, dan is mijn tel. nr. 0224-850362 en mijn e-mail-adres:Joopkemna@hotmail.com!!!!Met vriendelijke roeten mevr. T. Kemna-van den Bos

masters.comment
masters.comment13 feb. 2017 - 11:25

Ik vind dat parkeren in een parkeergarage of terrein van/bij een ziekenhuis met een invalidenparkeerkaart gratis moet zijn. Ook het aantal inval. park.plaatsen anders relateren aan de verpleegcapaciteit. Er zijn steeds meer ouderen en ook chronisch zieken!

masters.comment
masters.comment13 feb. 2017 - 11:19

Met de eu-kaart mag je vrijwel overal in nederland parkeren. In de gemeente rhenen betaal je 50eu voor de verlenging van de invalidenparkeerkaart met 5 jaar. Best duur!

VARA-Kassa-Anke
VARA-Kassa-Anke12 feb. 2017 - 22:17

Tijgertje mag van mij een invalidenparkeerkaart, is geestelijk zeer zwaar gehandicapt. Zou trouwens graag eens al zijn pootjes breken zodat ie kan ervaren hoe het is om niet mobiel te zijn.

1 Reactie
imanuela
imanuela22 feb. 2017 - 18:41

Als bij een reactie je muis hebt bij Antwoord zie je een vlaggetje verschijnen, Klik daarop. Vervolgens kan je de reactie als ongepast markeren. 

gewoon Vera
gewoon Vera11 feb. 2017 - 23:07

Tijger, jij moet hooguit naar een psychiater om een flinke dot arrogantie kwijt te raken. Heb je wel eens bedacht dat jij gewoon op de fiets kunt springen of op de bus? Dat jij waarschijnlijk niet  gemiddeld wekelijks voor 't een of ander naar een ziekenhuis moet?Het woord empathie ken je waarschijnlijk niet maar nu je toch al achter je pc of tablet zit kun je het meteen googelen.. Is hier misschien ook een moderator? Tijger hoort hier echt niet zijn vuil te spuien.

1 Reactie
imanuela
imanuela22 feb. 2017 - 18:41

Als bij een reactie je muis hebt bij Antwoord zie je een vlaggetje verschijnen, Klik daarop. Vervolgens kan je de reactie als ongepast markeren. 

tirza ik ben
tirza ik ben11 feb. 2017 - 22:44

Een gehandicapten parkeerkaart kost in Voorschoten 90, 65 euro. Een gehandicapten parkeerplaats 316,85 euro. Een parkeerplaats krijg je niet als je geen parkeerkaart hebt. In totaal moet je dus 407,50 euro betalen. Ik kan dat bedrag absoluut niet ophoesten, dus kan ik gewoon bijna niet weg. En voor die mensen die denken lollig te zijn door te zeggen dat je wel geld hebt voor een auto: inderdaad die kan ik net betalen. En die heb ik ook nodig anders kan ik geen boodschappen meer doen, niet meer naar de arts of tandarts of naar het ziekenhuis. Want lopen naar de bus of trein kan ik niet. Ik heb er niet zelf voor gekozen om ziek te worden. Als ik moest kiezen, was ik gezond en weer lekker aan het werk. Kon ik weer lopen en leuke dingen doen. Had ik gewoon voldoende geld en was ik niet afhankelijk van de overheid.

henny zwam
henny zwam11 feb. 2017 - 21:25

Heb de kaart en maak er zoveel mogelijk gebruik van. Kom echter vaak bij supermarkten auto's tegen die geen kaart hebben en er toch op staan. Dit is vooral van toepassing als er een bank/pinapparaat tegenover staat. Erg vervelend want ik ben vanwege mijn elektrische rolstoel erg afhankelijk van zo'n parkeerplaats omdat ik een bus rijdt en andere parkeerplaatsen vaak heel smal zijn. Mijn kaart laten zien aan mensen die op die parkeerplaats staan zonder kaart doe ik niet meer want vaak krijg je een heel grote mond en daar heb ik echt geen zin in. Men schijnt te denken dat ik die kaart voor niks heb en dat ik 'voorgetrokken' wordt, althans zo voelt het. Wat ook moeilijk is, is dat er bij elke gemeente andere regels gelden qua parkeertijd en/of parkeerbeleid voor het parkeren waar geen ontheffing is. Fijn zou zijn een universele regel te hebben in heel Nederland.

gewoon Vera
gewoon Vera11 feb. 2017 - 15:52

Heb zo'n kaart, gebruik 'm alleen binnen Amsterdam. De Gemeente laat veel na: sommige invalidenparkeerplaatsen hebben geen (zichtbare, want versleten) bodemmarkering meer; omdat de paal niet consequent vóór of achter de i.v.-plaats staat voel men - de niet-invalide - zich begrijpelijkerwijs vrij om op beide plekken te parkeren. Waardoor ik (en anderen) er niet kunnen staan.Ook heeft de Gemeente Amsterdam veel bewaakte parkeerterreinen aan uitbaters ter beschikking gesteld, wèl als voorwaarde gesteld dat er zichtbare invalidenparkeerplekken, maar niet dat er ook uitrij-kaarten voor invaliden moeten zijn: als ik naar de Stopera (Stadhuis dan wel Opera) wil dan kost het mij een vermogen, net zo bij de Westergasfabriek (waar welgeteld 2 plaatsen zijn die contant gebruikt worden), evenzo bij het Muziekgebouw aan het IJ, bij het befaamde EYE; zelfs bij ziekenhuizen (AMC bij voorbeeld) moeten wij betalen!!!Of dat gewoon DOMHEID is of ONVERSCHILLIGHEID of dat de uitbaters een leuke... eh... "regeling" hebben getroffen? Geen idee. Ondertussen is het wel erg fijn dat wij überhaupt zo'n kaart kunnen krijgen vermits we door de zelf te betalen keuring heen komen.

1 Reactie
tijger1
tijger111 feb. 2017 - 22:31

Ik moet ook betalen bij een ziekenhuis.

stout poesje
stout poesje11 feb. 2017 - 15:34

Tijger(tje)wat ben jij een ongelooflijke L.U.L.

1 Reactie
imanuela
imanuela22 feb. 2017 - 18:43

Als je bij een reactie je muis hebt bij Antwoord zie je een vlaggetje verschijnen, Klik daarop. Vervolgens kan je de reactie als ongepast markeren. 

tijger1
tijger111 feb. 2017 - 9:51

Blijkbaar zijn alle invaliden ziek, zielig en nooddruftig en moeten ze dus alles gratis krijgen. Richt een partij op.

2 Reacties
henny zwam
henny zwam11 feb. 2017 - 21:29

Ik zou zeggen, 'Walk a mile in my shoes" voordat je dit soort domme opmerkingen maakt. Zegt erg veel over jouw 'intelligentie' en het feit dat je niet onder je eigen naam durft te reageren! 

tijger1
tijger111 feb. 2017 - 22:29

Zwam maar verder Henny. 

frits
frits10 feb. 2017 - 22:28

Ik heb ook een invaliden kaart kost in onze gemeente ongeveer 10,- € maak ook veel gebruik van de parkeerplaatsen. vooral in Duitsland zijn er veel meer als in de Nederlandse gemeenten en in Duitsland is het met de kaart overal gratis parkeren.Hie moet je eerst op het ontvangen lijstje raadplegen in welke gemeente het gratis is.

3 Reacties
tijger1
tijger110 feb. 2017 - 23:27

Ook naar Duitsland emigreren dus.

cobie-45
cobie-4511 feb. 2017 - 0:26

Niet zo dom reageren,!

tijger1
tijger111 feb. 2017 - 9:47

Ach ja in alle buitenlanden is het toch beter? Het stast u vrij te vertrekken.

Wilma012
Wilma01210 feb. 2017 - 21:30

Heb al jaren een invalideparkeer vergunning maak daar veel gebruik van invalide parkeerplaats. Helaas zijn er in de grote steden maar weinig parkeerplaatsen voor invaliden. De kaart is 5 jaar geldig en voor een nieuwe vervolgkaart rekend de gemeente €24 mag overal gratis parkeren ook in omringde landen somsIs de parkeerplaats bezet door iemand zonder vergunning dan kost een bekeuring €360,00 ongeveer in Nederland.Als ik daar echt moet parkeren vraag ik eerst al de bestuurder of bestuurster een ander plaats wil zoeken.Geen bestuurder ,dan bel ik parkeerbeleid en dan komt er een bon onder raamwisser.Dan zal deze bestuurder,nooit meer een invalideparkeerplaats bezet .

hanneke de ruijter
hanneke de ruijter10 feb. 2017 - 20:43

Ik woon in de gemeente Ooststellingwerf (Fr) en kan niet aangeven wat nu een GPK kost. Toen ik hem drie jaar geleden kreeg, waren de kosten 42,50. Die werden betaald door de gemeente als de GPK werd toegewezen en anders waren ze voor rekening van de aanvrager. Ik heb er niets voor betaald, want ik kreeg een GPK vanwege mijn slechte fysieke  situatie. Ik vind het ontzettend lastig dat ieder dorp of iedere stad een eigen beleid heeft. Als ik ergens heen moet, moet ik altijd van tevoren op internet nazoeken of en waar ik mag parkeren en of ik moet betalen of niet. In Duitsland is er gewoon één regel die voor het hele land geldt. Waarom kan dat in ons land niet????? Waarom mag ik wel op straat gratis parkeren en achter een slagboom op een parkeerterrein of parkeergarage niet? Waarom geen eenduidige regels? In Amsterdam heeft men het probleem voor bezoekers prima opgelost. Men kan zich aanmelden bij Cition en registreren. Dan hoef je de kaart NIET voor de voorruit te leggen, waardoor het risico van diefstal ook kleiner is. Deze kaarten zijn een gewild object voor auto-inbrekers: voor een GPK-kaart wordt in het zwarte circuit al gauw zo'n 1500 euro betaald. Die kosten worden er snel uitgehaald als je regelmatig in steden moet parkeren waar een gehandicaptenparkeerplaats gratis is. De werkelijke eigenaar van de kaart is de dupe: hij/ is zijn/haar kaart kwijt én draait ook nog eens op voor de schade aan het voertuig. Daarom zit mijn kaart in een zogenaamde kaartkluis. Naar mijn mening zijn er te weinig parkeerplaatsen voor kaarthouders. Vaak is die ene of zijn die twee plaatsen bezet, soms ook door mensen die even snel een pakje sigaretten moeten halen of een flesje drank. Dat is jammer, want je hebt zo'n kaart niet voor niets.Er kan wel weer over gezeken worden dat 'die gehandicapten weer voordelen hebben of weer niet hoeven te betalen'. Ik geef mijn kaart graag en voor niets aan zo'n ongelofelijke domkop, maar dan wel met de levenslange pijn en ellende erbij die ik al jaren met me meesleep. Gebruik toch eens je hersens voor je zo'n stomme opmerking maakt!!!!! Of heb je die soms niet? Dan hoor je ook niet in het verkeer thuis en hoef je je ook niet te ergeren aan mensen die zo'n kaart écht nodig hebben!

1 Reactie
tijger1
tijger110 feb. 2017 - 23:26

Naar Duitsland emigreren dus

jpm
jpm10 feb. 2017 - 16:52

Aanvulling. Op parkeerplaatsen met een ipk kost het parkeren in Amersfoort niets. Of dat eerlijk is? Misschien niet, maar ik maak er graag gebruik van, heb al zoveel aftrekposten en andere voorzieningen zien verdwijnen, zodat ik maar amper rond kan komen.

theoalberts
theoalberts10 feb. 2017 - 16:52

Er is geen uniforme regeling voor invalideparkeerplaatsen. In ieder stad of dorp is er een eigen regeling, waardoor je het risico loopt op een bekeuring. Waarom wil de politiek niet een landelijke regeling maken, zoals in België en Frankrijk? Met de SP gebeld, maar zelf die partij ziet invalide het liefst achter de geranium zitten. 

2 Reacties
tijger1
tijger110 feb. 2017 - 23:25

Emigreren naar Belgie of Frankrijk dus.

frits
frits10 feb. 2017 - 23:37

Heb je geen andere opmerkingen als emigreren, er beperkt vocabulaire.

jpm
jpm10 feb. 2017 - 16:42

Per vijf jaar wordt de invaliden parkerkaart vernieuwd en dat kost ongeveer 25 euro. Een eigen plaats voor de deur, voorzien van mijn autokenteken kost inmiddels ca. 70 euro. Vervanging van het kenteken kan voor minimale kosten binnen 14 dagen in orde zijn. We hebben het over Amersfoort.

Joke-Sk
Joke-Sk10 feb. 2017 - 16:40

bij ons in gemeente vragen ze bijna €90 voor een invalideparkeerkaart zonder arts consult. Gelukkig (nou ja, gelukkig?) Regelmatig kom ik voor situaties te staan dat onbevoegden op een invalidenparkeerplaats staan. Verder geen plek die voor mij geschikt is dus kan ik weer, onverrichte zaken. weer naar huis. Verder is het bij elke gemeente anders geregeld. Bij de 1 moet je betalen en de ander is het parkeren gratis als je een ontheffing hebt. Kunnen ze nergens een bord of op de parkeerautomaat neerzetten of je moet betalen of niet. Ik heb wel door dat gratis parkeren al aardig aan het afnemen is. Alsof ik er iets aan kan doen dat ik alleen per auto er op uit kan gaan. Keuze in op welke manier op pad kan gaan.. In Duitsland/Beieren is het veel beter geregeld daar is overal,, voor invalidenparkeerkaarthouders., het parkeren gratis, milieusticker is ook niet nodig omdat je van de auto afhankelijk bent. Op de tolwegen, die komen, is het voor invalidenparkeerkaarthouders tol vrij. Of dat ook voor buitenlandse invalide chauffeurs gaat gelden?  

3 Reacties
tijger1
tijger110 feb. 2017 - 23:25

Emigreren naar Beieren dus

frits
frits10 feb. 2017 - 23:38

Heb je geen andere opmerkingen als emigreren, er beperkt vocabulaire.

imanuela
imanuela22 feb. 2017 - 18:49

Joke, kan je mij vertellen hoe dat is als je een gehandicapten passagierskaart hebt? 

yohoh64
yohoh6410 feb. 2017 - 16:12

Ach, iedereen die je achterna roept denkt een specialist te zijn mbt ziektes. Als ik een enkele keer een klein stukje loop, zonder scootmobiel of rollator, wordt er geroepen: heeee jij misbruikt de kaart. alsof een leek zo ff kan zien dat ik een spierziekte heb, ach jonge, wil je mijn kaart om op dat plekkie te staan, prima, maar alleen als je mijn ziekte erbij neemt!!!!

elburgzuid
elburgzuid10 feb. 2017 - 16:05

Ik heb een kaart nodig. Maar ik ben er meen gestopt. Wat de gemeente durft te vragen is abnormaal en niet door mij op te brengen. En dit iedere 5 jaar. Iedere 5 jaar 240 euro plus een artsen consult.. Kassa. Wat betreft bezitters van zo'n kaart wil ik graag nog even zeggen dat er nogal veel egoisten bij zitten. Als er een strook is voor 3 auto's waar men met een invalidenkaart mag parkeren, dan is het in 90% van  de gevallen zo dat men zo ruim parkeert dat er 2 auto's kunnen staan. Als men een rolstoel achteruitgang heeft snap ik het maar 3 pikantootjes, das echt niet normaal

wdegr
wdegr10 feb. 2017 - 15:43

Woon in Nieuwegein en voor mijn vrouw een i.v. kaart gekocht bij de gemeente kosten € 185,00. voor 5 jaar daarna € 95,00 voor verlenging. Prive i.v. plaats bij het senioren app. € 640,00. Het probleem met openbare i.v. parkeerplaatsen is dat deze door de desbetreffende winkel(centra) hier in Nieuwegein en Utrecht moeten worden aangevraagd en betaald? Er worden hier veel i.v. kaarten verkocht na keuring door de gemeente maar parkeerplekken erbij ho maar. Betalen bij afgesloten parkeerplaatsen ? Ik weet niet beter. Verder over het misbruik van de bestaande i.v. plaatsen  door anderen kan ik mij ook niet meer boos maken. Dit misbruik schijnt in het land van normen en waarden gewoon te zijn om van deze voorzieningen gewoon gebruik te maken

pen3way
pen3way10 feb. 2017 - 15:19

Wij hebben een keer gehad dat we vergeten waren om de invalide parkeerkaart voor het raam te leggen. Je raad het al toen we terug kwamen zat er een flinke bekeuring op van € 360.00 We zijn gelijk naar de parkeerwachter gegaan we hebben de kaart laten zien . We moesten maar met die parkeerwachter contact opnemen kja moet je net maat weten wie dat is. We deden erniets aan we hebbn geen fraude gepleegd de kaart laten zien ze deden er niets aan dat is ons vorig jaar 2x overkomen. Ik vind het schandalig ze doen er niets aan. Wij koemn zovaak op plaatsen waar anderer auto;s gewoon de auto op een invalidenpartkeerplaats de auto neersetten zodat de mensen die zo.n kaart hebbn de auto niet kwijt kunnen. En wij hebben kunnen aantonen dat we echt in het ebzit zijn van die invalidenkaart ze trekken er zich niets van aan hoor dus € 700,00 hebben we kunnen betalen en dan voor een AOW met een klein pensioentje dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

7 Reacties
tijger1
tijger110 feb. 2017 - 15:59

Dus voortaan nadenken als u de auto parkeert.

pen3way
pen3way10 feb. 2017 - 16:08

Iedereen kan het wel eens vergeten toch de kaart lag in de auto ik heb geen valsheid ingeschriften gepleegd,Ze trekken zich er niet van aan de parkeerwachters, ze hebben geen begrip dat je niet voor niets een parkeerkaart heb .Daarom ben ik gelijk naar het kantoor gegaan en heb mijn kaart laten zien dus dit helpt ook niet.Ik heb er wel € 185,00 voor betaaald en ik moet ook nog gaan betalen voor een verlenging.Je hebt een handicap waar je niet omgevraagd heb. 

tijger1
tijger110 feb. 2017 - 16:10

En dan ook nog twee keer?

frits
frits10 feb. 2017 - 23:39

Je bent een irritant figuur met je opmerkingen die nergens opslaan

pen3way
pen3way10 feb. 2017 - 23:47

wie is een itrritant figuur

pen3way
pen3way10 feb. 2017 - 23:48

wat bedoel je hiermee ??? Je doet zoierts nioet express hoor

tijger1
tijger111 feb. 2017 - 9:49

@prnny,maar frits bedoelt mij.

salty677
salty67710 feb. 2017 - 15:03

betalen?)  En de kaarthouder kan gratis parkeren, deze mensen zijn invalide maar mankeren volgens mij niets aan hun portemonaie.

2 Reacties
luppo
luppo10 feb. 2017 - 15:12

Een gehandicapten parkeerkaard is niet gratis en kost afhankelijk van de gemeente zo'n €85,00

tirza ik ben
tirza ik ben11 feb. 2017 - 22:23

Wat een kutopmerking. Als je invalide of chronisch ziek bent, krijg je al minder inkomen. Daarnaast moet je veel meer betalen aan ziektekosten. Je hebt geen idee waar je het over hebt. Ik heb wel een invalideparkeerkaart en -plek nodig, maar kan die niet eens betalen omdat het in mijn woonplaats enorm duur is en ik dat geld gewoon niet heb.

salty677
salty67710 feb. 2017 - 15:00

Ik kan aan een kaart niet zien of iemand deze plaats echt nodig heeft. Mensen zijn gekeurd voor deze kaart en plaats. Wat ik wel erg vindt is dat deze plaatsen vaak leeg staan (moeten andere parkeerders extra voor bebetalen)

1 Reactie
tirza ik ben
tirza ik ben11 feb. 2017 - 22:25

Ik wens je van harte een ziekte toe waardoor je invalide wordt. Praat ik daarna wel met je verder. Of ga eens een half jaar met een invalide persoon of chronisch zieke om. Dan piep je wel heel anders.

wildy
wildy10 feb. 2017 - 14:54

Ach meneer Oudewouter toch, u woont natuurlijk in 'n klein dorp, waarbij uw visie verschrompeld is. Hier kan ik beter oordelen en zijn er meer buurt-winkeltjes dan in uw dorp. Dit is de eerste keer, dat ik reageer meneer Oudewouter.Uw visie slaat dus nergens op. Ik wens u veel inzicht achter uw TV. U moet nog veel leren.

oudewouter
oudewouter10 feb. 2017 - 14:40

Ik zag in Clervaux een mooi bordje op de paal van de invalideparkeerplaats:  Als u mijn plek wilt overnemen , neem dan ook mijn handicap over.    Prachtig !  Misschien is dat iets wat de mensen laat nadenken.  Hoewel.............

sooi
sooi10 feb. 2017 - 14:22

Ik heb een invalidenparkeerkaart gekregen via de gemeente Tilburg. De keuring daarvoor kostte iets van € 70.-- plus nog een bedrag voor de kaart en is 5 jaar geldig. Daarna moet verlenging worden aangevraagd. In Oisterwijk is dan het parkeren gratis. Dat vind ik onterecht. Ook een invalide moet gewoon betalen voor parkeren.

1 Reactie
caramia
caramia11 feb. 2017 - 17:52

In principe betaalt men van te voren al parkeergeld, namelijk je gehandicapte parkeerkaart.

kabeha
kabeha10 feb. 2017 - 14:08

Ik heb hem eigenlijk te laat aangevraagd. De beoordelaar had zich goed ingelezen en het was dan ook geen probleem. Binnen 14 dagen was het geregeld.Een groot probleem is de "uitgeleende" kaart. De controle zou mensen moeten aanspreken bij het instappen. Kosten voor het "genot" van de kaart kan nooit te veel zijn. Heb zelf een invalideparkeerklaats naast mijn huis. Alle begrip van de omwonenden en is nog nooit bezet geweest.

wildy
wildy10 feb. 2017 - 13:57

Ik heb diverse keren mensen gezien, die hun auto parkeerden op 'n invalideparkeerplaats. Daar ik mij vreselijk ergerdenaan hun gedrag, heb ik informatie ingewonnen over hun invalide pas. Deze pas wordt gekopieerd door 'n kleuren printer. De ''invalide'' mensen liepen naar de supermarkt, zonder zichtbare mankementen en kwamen terug met 2 zware tassen. Omdat ik zelf met een invalide vrouw dezelfde supermarkt in moest, heb ik actie gevraagd aan de manager. Er werd niets ondernomen. Opvallend is, dat de meeste "invalide" mensen met een printer pas lopen en gekleurd zijn. Ik vind dit zo schandelijk, zo aso, dat ik hoop, dat deze mensen naar hun land van herkomst terug gestuurd worden het liefst met de hele familie.    

2 Reacties
oudewouter
oudewouter10 feb. 2017 - 14:35

Vreemd. Ik zie altijd alleen maar "keurige blanke Nederlanders"  die zich zo asociaal gedragen. Als gehandicapte let ik er altijd speciaal op of ze een (goede)  kaart hebben. Dat u op uw manier "gekleurde mensen"   weer de schuld geeft vind ik triest. Ik zou zeggen:  klaag bij uw grote geblondeerde leider !

luppo
luppo10 feb. 2017 - 15:17

Foto van het kentreken maken. Deze naar de parkeerdienst sturen dan wordt er gegarandeerd actie ondernomen de boete bedraagt €370,00

majos
majos10 feb. 2017 - 13:38

Zelf heb ik al zeker 35 jaar een gehandicapten parkeerkaart.Eigenlijk is het jammer dat de gemeentes zelf mogen bepalen wat ze ervoor rekenen. In Tilburg betalen we ongeveer €30.- voor de verlenging van 5 jaar.Het beste en de mooiste regeling vind ik in Amsterdam, daar hoef je geen kaart voor de autoruit te leggen, met dien verstande dat hij dan ook niet wordt gestolen.Bij mij is dit al 2x gebeurt en het ergste is dan de rommel en trammelant die je er aan overhoudt, nieuwe ruit erin, opnieuw aanvragen enz.

kassaklets
kassaklets10 feb. 2017 - 13:31

Dat je moet betalen oké en hij is voor 5 jaar maximaal geldig of korter, maar de ellende die we al gehad hebben op het in bezit hebben van de kaart en we hebben ook een plaats op kenteken maar worden voor vies en vuil uitgemaakt, mensen weten niet wat je hebt maar vragen het ook niet maar veroordelen je wel, mensen heb begrip voor deze bezitters van een kaart.

Tineke5591
Tineke559110 feb. 2017 - 13:22

Ik maak het regelmatig mee dat er een auto zonder invalidenparkeerkaart staat op een invalide parkeerplaats. De smoes als jezelf er later op aanspreekt is dan dat ze maar heel even een boodschap moesten doen.In Etten-Leur heb ik 3 jaar terug € 35 betaald. Kaart is 5 jaar geldig.Verder moeten wij op alle parkeerplaatsen voor invaliden gewoon betalen, logisch in een parkeergarage, maar buiten op de weg op de invalideplaatsen, doe je je autodeur open en kun je meteen geld in de automaat gooien en schat dan de tijd maar eens in. Terwijl in veel gemeenten in Nederland, buiten de parkeergarage's om niet betaald hoeft te worden.

2 Reacties
tijger1
tijger110 feb. 2017 - 15:56

Ook een gewone parkeerder moet betalen en de tijd inschatten. Dus waarom iemand met een invalidenkasrt niet?

frits
frits10 feb. 2017 - 23:40

let beter op je spelling en leer typen

sh472299
sh47229910 feb. 2017 - 12:58

PrimaMijn vrouw heeft een invalide kaart waarvoor we € 100,00 betaald hebben en deze moet om de 10 jaar vernieuw worden. Het wordt niet door de gemeente of WMO vergoed.Bij het parkeren bijv. in Gouda moeten ondanks de kaart nog geld in de parkeermeter doen ( schandalig ).Ook zien we vaak de auto's zonder invalidekaart op invalide plaatsen staan ( hufters ).

5 Reacties
pcmdejongh
pcmdejongh10 feb. 2017 - 13:54

Als je er een auto op na kunt houden dan moet het ook geen probleem zijn om € 10,00 per jaar tebetalen voor een kaart.

tijger1
tijger110 feb. 2017 - 15:55

Waarom zou een invalide gratis moeten kunnen parkeren?

cobie-45
cobie-4511 feb. 2017 - 0:34

Nou dat is niet gratis parkeren , zo`n kaart kost €110 en als je naar `n parkeer garage gaat betaal je meer als iemand zonder invalide parkeerkaart moet je toch weer naar de automaat om weer te betalen, dus ben je meer kwijt , dus Tijger jij weet er niks van !!!!!!!!!!!!!!!

caramia
caramia11 feb. 2017 - 17:48

Om de 10 jaar??  Dacht dat in Nederland alle gehandicapte parkeerkaarten 5 jaar geldig waren.

tirza ik ben
tirza ik ben11 feb. 2017 - 22:31

Het is inderdaad beter dat al die invalide en chronisch zieken mensen maar lekker thuis achter de garaniums blijven. Die mogen vooral geen leuke dingen of noodzakelijke boodschappen doen. En nu hoor ik je zeggen: dan gaan ze toch met het openbaar vervoer. Nou, dat kan dus niet. Want ze kunnen niet ver lopen, of niet met hun rolstoel de bus in. En misschien moet je ook eens wat beter lezen. Zo'n kaart is niet 10 euro maar 100! En in sommige plaatsen zelfs nog duurder.

frednie
frednie10 feb. 2017 - 12:52

Mijn vrouw heeft een Gehandicaptenkaart, de kosten waren voordat de WMO naar de Gemeente werd overgedragen € 16,60, de Gemeente Lelystad rekent voor dezelfde kaart € 220,=. omdat ze het zelf mogen bepalen kreag ik als antwoord. 0644800444

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!