Kassa
theme-icon
Wonen

Oproep: Wacht jij zonder urgentieverklaring jarenlang op een sociale huurwoning?

03-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4125 keer bekeken
  •  
oproep_huurwoning_20230203

Sta je jarenlang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, maar heb je géén urgentieverklaring? Dan is Kassa benieuwd naar jouw verhaal.

Reageren kan via kassa@bnnvara.nl, en zet in je mail ook je telefoonnummer. Dan kunnen we je bellen, mochten we aanvullende vragen hebben.

Thema's:

theme-icon
Wonen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

vrijmark
vrijmark6 feb. 2023 - 13:18

J komt als Nederlander de eerste 15 jaar niet aan een woning andere doelgroepen gaan voor , ik verwacht dat de wachtlijst nog veel langer gaat worden

ben deen
ben deen6 feb. 2023 - 11:43

Wij zijn al 5 jaar in Almaar en 12 jaar in Bergsehoek in geschreven zonder resultaat !

rialome
rialome4 feb. 2023 - 9:34

Erg genoeg jongeren die hard werken en niet eens een woning kunnen bemachtigen alles wat binnen komt gaat voor wat een eerlijk procedure heel deze regering bakt er niks van eigen volk eerst zei men toch altijd mensen die werken onze jongeren geef deze ook een woning of moeten ze gedwongen thuis blijven wonen eigenlijk wil ik niet reageren het heeft te och geen zin wij worden niet gehoord

Willem1950
Willem19503 feb. 2023 - 17:32

Ik zoek geen woning, maar heb wel gemerkt dat vele Nederlanders nu achtergesteld worden terwijl hun grondrechten ernstig geschonden worden. Het is heel erg simpel, de gemiddelde Nederlander moet nu 12 jaar wachten op een woning. In de grondwet artikel 1 staat iedereen is gelijk, dus als je zolang op een woning wacht sta je voor aan dus al die mensen die Nederland binnen komen moeten heel gewoon achter aan sluiten omdat die grondwet ook voor hun geld. Vervelend genoeg hebben we geen regering op dit moment, en die lieden die nu regeringkje spelen onder leiding van Koningin Kaag en haar lakeien schenden en tarten alle wetten die ooit gemaakt zijn en daar liggen dus de problemen, het zou zinnig zijn dat Nederland weer eens een regering krijgt.

corrie0
corrie03 feb. 2023 - 11:06

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

1 Reactie
borg queen
borg queen3 feb. 2023 - 12:14

Dat kennen we hier. Na jaren ingeschreven te staan en gereageerd te hebben op een woningen, 2 weken terug ineens dat we in aanmerking kwamen. We zijn gaan kijken, maar de beschrijving paste geheel niet met wat we voorgeschoteld kregen. Geen isolatie, alleen hier en daar dubbel glas, geen bergruimte en veel kleiner dan aangegeven en de tuin was niet meer dan een plaatsje.. Met had van te voren geen plattegrond. De huidige bewoonster vertelde dat het 's winters flink stoken was en 's zomers kookte je, zo heet. Verhuurder weet van alle gebreken, maar doet niets.. Bovendien was de huur nog eens ruim € 100 per maand hoger dan dat we nu betalen. Schandalig gewoon, over de ruggen van mensen, die al weinig te besteden hebben geld uit de zak kloppen en geen gebreken herstellen, zodat de bewoners zelf nog meer geld kwijt zijn.. De verhuurder was niet bereikbaar voor commentaar. We hebben de woning geweigerd en we kon uit een paar vooraf opgestelde opties kiezen waarom je dat had gedaan. Heb maar gekozen voor "huur niet in overeenstemming met wat je er voor krijgt" . Verder verhaal ging niet en interesseert ze blijkbaar niet.

gravin2
gravin23 feb. 2023 - 9:43

Ik heb nu 17 jaar inschrijftijd maar reageer eigenlijk nooit, is voor als er slechte tijden aanbreken, ik woon nu "gekocht". Sinds een paar jaar zijn de regels veranderd, voorheen telde (afgezien van urgentie) voornamelijk de wachttijd, tegenwoordig telt het inkomen zwaarder mee, wie minder inkomen heeft krijgt voorrang boven rijkeren, daarmee is mijn kans eigenlijk verkeken op een soc. huurwoning tot ik 68 ben. Dan gaat mijn inkomen een stuk naar omlaag. Leuk? nee, maar natuurlijk wel zo eerlijk. Overigens denk ik dat er velen zijn zoals ik, dus de cijfers zijn vertekend, veel ingeschrevenen hebben helemaal niet met spoed een woning nodig.