Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep VVN: 'Laat auto staan en breng kind fietsend naar school'

12-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets veiligheid verkeer fietspad 1127
Om kinderen te leren zelfstandig deel te nemen aan het verkeer, is het belangrijk dat ze met de fiets daar school gaan. Daarvoor pleit Veilig Verkeer Nederland, dat ook denkt dat daarmee de verkeersveiligheid wordt verbeterd.
De organisatie begint deze week met een campagne om te laten zien hoe makkelijk het is om kinderen met de fiets naar school te brengen. Volgens VVN woont 80 procent van de Nederlandse kinderen binnen 3 kilometer van school en is fietsen of lopen dus een goede mogelijkheid.

Meer kinderen op de fiets, minder autoverkeer

De meeste Nederlanders zouden graag zien dat het verkeer rond scholen veiliger wordt gemaakt, meldt VVN uit een peiling. Als kinderen op de fiets of lopend naar school gaan, scheelt dat al een hoop autoverkeer, denkt de organisatie.

'Auto's zijn onveilig'

Nederlanders willen volgens het onderzoek van VVN sowieso dat het verkeer veiliger wordt, niet alleen rond de scholen. Een optie die de verkeersveiligheidsorganisatie aandraagt is vaker de auto te laten staan. De meeste onveilige situaties worden veroorzaakt door auto's. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!