Kassa

Oproep: Vergoedt de verzekering uw medische pedicure wegens voetklachten niet meer?

17-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12197 keer bekeken
  •  
oproep_pedicure_20230217

Wordt u behandeld voor voetklachten? En gebeurt dat door een medische pedicure? En kreeg u daar altijd een vergoeding voor van uw zorgverzekeraar, maar nu niet meer?

Dan bent u helaas niet de enige. Sinds 1 januari 2023 is de vergoeding hiervan gewijzigd en is het basispakket uitgebreid. Maar daarin is het aanvullende pakket verkleind en krijgen sommige patiënten ineens geen vergoeding meer van hun zorgverzekeraar voor een medische pedicure.

Als u dat ook is overkomen, kunt u dat melden bij Kassa op het mailadres kassa@bnnvara.nl. Zet alstublieft 'Pedicure' in de onderwerpregel en vergeet niet om uw telefoonnummer te vermelden, zodat we contact met u op kunnen nemen. Hartelijk dank!

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Ria Snelting
Ria Snelting20 feb. 2023 - 18:27

[edit bijdrage ivm persoonlijke gegevens]

 (Bewerkt door redactie)
Karin en Erik Rodenburg
Karin en Erik Rodenburg20 feb. 2023 - 11:51

Ik(wij) hebben het probleem dat, ondanks het wél voldoen aan de vergoedingsvoorwaarden, er ná de verplaatsing van de vergoeding naar het basispakket, er géén vergoeding plaatsvindt. Dit zou te maken hebben met het punt dat er élk jaar opnieuw een verwijzing afgegeven moet worden door de huisarts én de podotherapeut. Hoezo bezuiniging op de zorgkosten?

1 Reactie
Ria Snelting
Ria Snelting20 feb. 2023 - 18:48

Vanuit de basisverzekering wordt gekeken naar het risico dat een patiënt met onderliggend lijden heeft op het krijgen van een voetwond. Alleen de hoogte van het aanwezige risico is bepalend voor het krijgen van vergoede voetzorg.

Willem1950
Willem195019 feb. 2023 - 18:34

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

rinuszwam
rinuszwam19 feb. 2023 - 9:39

Al weer, een verslechtering m.b.t. het markt zorgverzekering systeem !! Dank zij het circa 14 jaar liberale beleid door VVD / CDA en de CU !!! Juist de gewone mensen worden hierdoor al jaren te dupe !! Het wordt tijd voor een echt Menswaardig Beleid !!

1 Reactie
Ria Snelting
Ria Snelting20 feb. 2023 - 18:39

Het ligt veel genuanceerder. Hier wordt de zwarte piet uitgespeeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!