Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Slachtoffer van bijtincident hoog-risico hond?

19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
827 keer bekeken
  •  
930x520_pitbull_hoogrisicohond
Kassa is op zoek naar slachtoffers van bijtincidenten van ‘ hoog-risico honden ’. Wat was de aanleiding en de afloop? Wat voor hond was het en hoe reageerde de eigenaar? Hoe ging jouw gemeente om met (jouw melding van) het bijtincident?
Ben jij slachtoffer/getuige geweest en wil je meewerken aan een reportage hierover? Mail ons dan op  kassa@bnnvara.nl  onder vermelding van je mailadres en telefoonnummer.
Lijst hoog-risico honden
1. Akita
2. American Bulldog
3. American Pitbull Terriër
4. American Staffordshire Terrier
5. Boerboel
6. Bull Mastiff
7. Bull Terrier
8. Cane Corso
9. Dogo Argentino
10. Dogo Canario
11. Staffordshire Bull Terrier.
12. Rottweiler
13. Tosa
14. Fila Brasileiro
15. Anatolische herder,
16. Zuid-Russische Owcharka
17. Kaukasische Owcharka
18. Pitbull achtigen: alle kruisingen met een pitbull: pocket bully, micro bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull, xl en xxl bully, rednose pitbull, rednose bully
19. Bully Kuta
20. Alano
21. Bandog
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (92)

Anonymous
Anonymous3 feb. 2018 - 21:27

Hoezo "anoniem"; heb net een account aangemaakt?? Wil toch ff reageren op de uitzending die ik zojuist heb gezien; wat een eenzijdige berichtgeving Kassa.....schaam jullie hiervoor!!Laten jullie je gebruiken in de "hetze" tegen de zogenaamde "hoog risico" honden? Zolang er nergens geregistreerd wordt hoeveel beten er door HR-honden of "huis"-honden gebeuren, heeft deze discussie geen enkel doel. Uit ervaring weet ik dat er ook veel mensen gebeten worden door honden die niet op de HR-hondenlijst staan. Helaas werd daar in jullie uitzending geen enkele aandacht aan besteed.Er wordt wel een "media-geil" kamerlid opgevoerd, die geen enkel verstand van honden heeft en dus roept dat liefhebbers van een HR-hond toch ook "gewoon" een Chiwawa kunnen nemen.......Tuurlijk meneer, das "bijna" het zelfde, toch? Ook de advocate Laira Boissevain is bevooroordeeld, terwijl ze zelf "zielige honden" uit Rusland haalt en dus als hondenbezitster zou moeten weten dat het gedrag van honden niet aan een bepaald ras gekoppeld mag worden, echter dat het voor het overgrote deel wordt bepaald door de opvoeding, de omgeving en "het baasje" van een hond.Deze discussie zal nog heel lang gevoerd gaan worden zolang er hondenbezitters van "gewone huishonden" zijn, die denken; mijn hond staat niet op de HR-lijst dus ik kan hem/haar gewoon laten loslopen......ook als er iemand aankomt die zijn hond wel heeft aangelijnd.En wees blij dat een Chiwawa, Jack Russell of Teckel niet zo heel groot zijn..........met "hun" karakter zouden ze veel gevaarlijker zijn, dan de honden die nu op de HR-lijst staan. Vaak zijn deze honden dan ook zelf de oorzaak van bijtincidenten!!!

1 Reactie
hal_1966
hal_19664 feb. 2018 - 13:25

Hallo zeg Chiwawa's zijn nog veel meer bijtgraag dan de top bijtincident hond de Jack Russel. Totaal incidenten met Jack Russel is hoogste!! Wordt totaal aan voorbij gegaan.  

Ton Smeets
Ton Smeets2 feb. 2018 - 23:37

Ze moeten eens stoppen met alle honden over een kam te scheren, in de gemeente waar ik nog 4 weken terug woonde  heeft totaal niks gedaan tegen zogenaamde huishonden ,die snowy in zes jaar tijd 37 keer is aangevallen en vier  keer gebeten is  zelfs nog op straat,,gemeld boa en de gemeente deden niks snowy heeft nu wel een flink trauma, dank aan de gemeente, ik heb mijn honden nooit los,misty is 11jaar en snowy 8jaar het zijn rashonden en mijn honden hebben nog nooit iemand gebeten  ,en snowy is aangevallen door zogenaamde huishonden labrador, goldenredriever,bordercollie Duitse herder vier keer gebeten enz ,en dan nog mixen van uit buitenland,als er een zwaar beetincident is gebeurd, maar ze willen het ras niet bekend maken zeggen het was een huishond,nou mensen dan hebben wij familie honden 

Anonymous
Anonymous22 jan. 2018 - 18:26

Ik zie bijna alleen reacties van HR hondenbezitters die zich aangevallen voelen door de vraag over bijtincidenten alleen.Wat zegt dat over de HR hond bezitter ? Mijn vraag is waarom iemand kiest voor een HR hond ?Elke hond kan bijten, alleen doen HR honden het wat heftiger, waardoor veel schade ontstaat.Wat is er mis met honden die niet veel schade aanrichten bij het bijten?En ja, de meeste honden doen uiteraard "geen vlieg kwaad" en als ze dan toch een keer bijten, verbazing alom "Nou ja, dat doet ie anders nooit . . . . "

3 Reacties
elmarojo
elmarojo2 feb. 2018 - 17:49

Ik heb een rottweiler en voel me idd aangesproken. Mijn hond is verschillende keren gebeten door een niet hr hond en nooit teruggebeten. Misschien gewion alle honden een muilkorf?

Anonymous
Anonymous3 feb. 2018 - 20:42

Waarom rijden mensen een sportieve auto? Terwijl je maar 130km/h mag rijden!De meeste HR rassen zijn sportief en atletisch. Dit vind ik persoonlijk erg mooi om te zien. Of dit uiterlijk gevaarlijk is? Dit word vanuit media gemaakt. Zolang je de negatieve zaken maak vaak bespreekt zonder de positieve te melden. Krijg je deze hekse. 

Anonymous
Anonymous3 feb. 2018 - 21:36

Het is zoals hieronder al wordt aangegeven; smaken verschillen nu eenmaal. Er zijn maar weinig bezitters van zgn. "HR-honden", die deze hond enkel aanschaft om hem/haar bewust te laten bijten naar andere honden of mensen. Vaak is er aan het incident al (eens) iets vooraf gegaan, waardoor de hond tot bijten overgaat. Het nadeel is dan dat een grotere hond meer bijtkracht heeft, waardoor meer schade ontstaat............maar vergis je niet; een Labrador of Herder staan niet op de HR-lijst, maar kunnen minstens net zoveel schade aanrichten!!

Larickkruiff
Larickkruiff22 jan. 2018 - 17:24

Ik snap jullie oproep, maar kijk niet alleen naar de bijt incidenten die gebeurt zijn, maar film ook mensen die een zogenaamde 'hr' hond bezitten, ik bezit zelf een Amerikaanse Stafford Shire Terrier, ze is nu 14 weken oud, en word heel goed opgevoed, ze is super blij als iemand bij ons thuis komt, iedereen likt ze en kust ze omdat ze iedereen leuk vind, doet ze iets wat echt niet mag word ze gecoriggeert ( op een normale manier) ze is super gek op mensen, en doet geen vlieg kwaad, omdat wij een goede opvoeding geven aan haar, als jullie onze kant willen zien of hoe het is om een ''hr'' hond te hebben zijn jullie kassa van harte welkom om bij ons ook te fillmen.

Anonymous
Anonymous22 jan. 2018 - 15:52

ER BESTAAN ALLEEN RISICO BAZEN GEEN HONDEN 

yazzy
yazzy22 jan. 2018 - 15:44

Mijn dochter heeft 2 Amerikaanse Staffordshire Terriers .Ze heeft lang opgepast op een baby die vanzelf een peuter werd .Het kind kon gewoon bij de honden alleen gelaten worden .Al is dit nooit gebeurt .De honden zijn nog steeds erg gek op Jantje .Een hond is net als een mens .Krijgt het kind ,of de pub een goede opvoeding dan is er niets aan de hand .Ik ken een hoop honden die op de lijst staan ,en geen ervan is een bijter .Mensen moeten eens leren om te gaan met hun hond .Zie je bij het uitlaten een andere hond die is aangelijnd ,doe dan ook de riem om bij uw eigen hond. 

Anonymous
Anonymous22 jan. 2018 - 11:31

ben benieuwd of ze daar ook op reageren maar dat zal niet gebeuren denk ik 

Anonymous
Anonymous22 jan. 2018 - 11:29

waar staat de duitseheder of golden retriever of andere retriever soorten maar nee die staat niet op de lijst want dat zijn natuurlijk hulp honden maar als je gaat zoeken hoeveel daar van gebeten hebben dan krijg je een mega lange lijst maar die komen er niet op te staan maar honden die gebeten hebben moet je eerst naar de eigennaar kijken en niet een lijst maken van lieve honden doe daar eens wat mee plaats van de honden een naam geven zo vies vind ik dat mensen moeten eens wakker worden en die eigennaren aan pakken waar bij het gebeurt is groeten kevin

Ruben Baarsma
Ruben Baarsma21 jan. 2018 - 21:28

Of je zoekt gewoon slachtoffers van bijtincidenten i.p.v. dit ‘sturend’ onderzoek! Dit is zo makkelijk om aandacht te krijgen.. #Zojammer

imtra
imtra21 jan. 2018 - 20:10

Schaam je Kassa om weer een heksenjacht te willen ontketenen op bepaalde hondenrassen. Trieste sensatie. Houdt jullie bezig met consumentenproblemen. Er ligt genoeg op de plank mbt onrecht. Kom voor dieren op ipv ze neer te willen sabelen

Marcel Bressers
Marcel Bressers21 jan. 2018 - 19:59

Er bestaat niet zoiets als een 'hoog risico' hondenras. Elke hond kan bijten en elke hond heeft een andere drempel om dat wel of niet te doen, welke gevormd is door de opvoeding (of juist niet) die de hond heeft gehad. Beetje onzinnige oproep dus, want je kunt dit ook vragen aan bezitters van andere rassen dan de in jullie lijstje genoemde. Ik roep al jaren dat het houden van een karaktervolle hond vergunningplichtig zou moeten zijn. Verplicht dat én het volgen van één of meerdere cursussen met een hond en je zult zien hoe snel het afgelopen is met mensen die een karaktervolle hond nemen omdat het zo stoer is.

1 Reactie
hal_1966
hal_19664 feb. 2018 - 13:31

Daar horen dus zeker Jack Russel eigenaren ook bij. Snap er niets van dat die hond niet op de lijst staat.

Martin van Lent
Martin van Lent21 jan. 2018 - 12:44

Schandalige oproep!! Alle bijt incidenten zijn verschrikkelijk. Waarom bepaalde rassen hiervoor verantwoordelijk stellen. En dan de honden rassen die het meest bij bijt incidenten betrokken zijn geen eens vermelden.Een chihuahua die een andere hond aanvliegt, en vervolgens wordt gebeten. Blijft toch de hond die de agressie veroorzaak.Een loslopende Spaniël, die niet luistert en vervolgens gebeten wordt door een aan de lijn zittende hond is toch ook nu de veroorzaker van het bijt incident. Mensen stop met dit onzinnige onderzoek. En voedt je hond op, zoals het hoort.  

Anonymous
Anonymous21 jan. 2018 - 11:32

Ompi natuurlijk zit het hem hoog, de zgn hoog risico honden worden op deze wijze weer in een hoek gegooid. Laat kassa het nu een doen zoals het hoort en neem de incidentenvan ALLE honden. Ben bang dat de eigenaren van de.goldenr. en labrad. Hier niet blij van worden.  Dit onderzoek is er een met een hoog niveau van rassenongelijkheid. Ik loop door de gemeente met mijn hond aan de riem een labrador komt los aan en vliegt op mijn hond. Mijn hond reageert labrador piept Wie.is de schuldige. Ik denk zijn baas want hij weet dat die blonde niet te vertrouwrn is. Groeten papi

OMPI65
OMPI6521 jan. 2018 - 10:05

Het zit Anoniem wel erg hoog hè. Wat een reacties!Dat is vast zo'n eigenaar die ik niet tegen wil komen en waarbij ik een blokje om ga!

Anonymous
Anonymous20 jan. 2018 - 22:02

Waarom geen programma over hondeneigenaren doe zich niet aan de regels houden.  Ik heb twee hr honden, zijn echte knuffels vinden mensen en kinderen leuk.  Beschermen het gezin. Buiten lopen ze altijd aan de lijn en iedere dag kom ik steeds dezelfde mensen tegen die hun hondje los laten lopen. Dat kl.... keffertje komt altijd maar mijn honden die van mij niet mogen reageren. Soms zin ze en het zat en gaan zij ook tekeer. Dan komt de baas aanrennen om dat keffertje op te pakken een vervolgens tegen mij tekeer gaan omgaat die klote honden van mij en muilkorf moeten dragen of beter en spuitje geven.  Maar mocht dat loslopende hondje nou gepakt worden door een van min honden dan weet ik nu al wie de naam krijgt. Misschien toch maar een programma over onverantwoordelijke hondenbazen maken. 

Anonymous
Anonymous20 jan. 2018 - 21:04

Ga geen hetze opwerpen kassa. Iedereen met gezond verstand met een hr hond weet heel goed wat ie in huis heeft.  De pitbull was vroeger the nanny dog. Dat zegt genoeg.  Zo zijn alle hr honden. Lief, zachtaardig, vol liefde en loyaal en trouw. Degene die een valse hr hond heeft weet niet waar ie mee bezig is en moet zelf uitgebannen worden. Een pup van welk ras dan ook wordt namelijk niet agressief geboren maar agressief gemaakt door de hand van een baas die niet spoort. Dus Kassa haal je oproep terug en ga op zoek naar baasjes van hr honden die wel weten hoe het hoort. 

Anonymous
Anonymous20 jan. 2018 - 21:02

Zeer triest kassa , jullie moet een oproep doen aan mensen die gebeten zijn door deze honden ,omdat de honden bazen ze niet onder controle hadden! Een ras echte pitbull achtige is sociaal en oprecht ! En dat zijn jullie !!omdat jullie deze oproep doen Heel zkr niet heel erg triest!! 

misticle
misticle20 jan. 2018 - 19:22

Zo jammer weer Kassa. Alle honden bijten. De meeste bijtincidenten zijn juíst met kleine honden en onopgevoede bange honden. Daar is geen ras aan vast te knopen. Mensen die een hond aanschaffen zouden verplicht een puppy en gehoorzame huishond training moeten volgen. De rassen uit de lijst worden weer eens in een kwaad daglicht gezet puur door onkunde en weinig kennis van honden.  Kleine honden maken vaak kleine wonden maar die qorsen niet geregistreerd. Zolang dat niet gebeurt kan je nergens een conclusie aan verbinden en is ieder onderzoek per definitie bangmakerij en stemmingmakerij 

Bert Bredewoud
Bert Bredewoud20 jan. 2018 - 11:37

Wederom een hetze tegen bepaalde hondenrassen. In plaats van de honden aansprakelijk te stellen zou ik hun eigenaren uitnodigen waarvan de hond een bijtincident heeft begaan. Vraag eens aan deze personen wat ze fout hebben gedaan. Nou dat kan ik wel vertellen. Ze nemen een sterk ras, die normaal gesproken een uitstekende huishond is en toveren deze om tot foute honden. Zie de uitzending van Rambam. En statistisch gezien veroorzaken veroorzaken deze honden niet eens de meeste bijtincidenten, maar juist de honden die je bij wijze van spreken in je binnenzak kunt doen. Wie kent die kleine zenuwachtige kleine keffertjes niet die gelijk al in je benen hangen als je op visite komt. Loop eens door een achterstandswijk en zie wie met deze honden lopen. De zogenaamde wannabee gangsters, de types met een dikke gouden ketting om hun nek, die zo'n ras zien als een soort statussymbool. Hoe harder de hond trekt hoe stoerder het er uit ziet. Maar nee, de hond moet aan de schandpaal. Dit ten koste van de echte liefhebbers van deze rassen die wel deze honden de juiste opvoeding geven. Als je gaat kijken naar de echte feiten dan zul je zien dat een Jack Russel vaker bij een bijtincident betrokken is. Daarvan wordt dan geen aangifte gedaan, maar wel als het om een powerdog  gaat (terecht!)  . 

Anonymous
Anonymous20 jan. 2018 - 10:42

Laten ze eens een programma maken over eigenaars die niet weten wat ze in huis halen, en dan ook niet de tijd nemen om hun hond goed op te voeden. Want er zijn geen HR honden, wij mensen maken de hond zoals die is en dit maakt niet uit welk RAS dit ook is. Maar het is tegenwoordig zo dat als je huisje boompje beestje heb dat je dan klaar bent. Dus ga eens uitzoeken waar de fout ligt en wijs hier niet naar de hond.

Sonja Letter
Sonja Letter20 jan. 2018 - 10:39

Het zijn geen hoog risico honden maar hoog risico eigenaren ! Zie de uitzending van Ram Bam van afgelopen week over hondentraining, over zulke mensen heb ik het. Ik heb al vele jaren Rottweilers, hele sociale en behulpzame honden naar andere mensen toe. Een van mijn Rottweilers heeft zelfs het leven van mijn man gered !! Helaas hebben de zogenaamde hoog risico honden een grote aantrekkingskracht op sneue asociale mensen zonder verstand, dat is het probleem en daar lees je de incidenten over. Tip: ga eens onderzoek doen naar dit soort eigenaren !!  

Anonymous
Anonymous20 jan. 2018 - 8:09

Waarom Kassa? Waarom niet alle honden i.p.v. alleen dezen? En begin dan niet bij de honden maar bij de eigenaren. Vooral diegenen die hun honden los laten waar het niet mag. Ik heb een Stafford. Een lief beest.. altijd aan de riem. Door mensen waarvan hun honden niet op de lijst staan maar wel los lopen en op de mijne afkomen, die de mijne aanvallen.. en dan door de hetze die jullie ook willen voeren kan ik mijn hond daardoor ook nog kwijt raken? Door zulke programma's die jullie nu ook van plan zijn te maken komt hij weer in een kwaad daglicht te staan. Het zou jullie prijzen om te kijken naar hoe de meesten werkelijk zijn. Voor de meeste mensen zijn deze dieren hun kameraad, een lid van het gezin. Het zou jullie sieren om eens naar de werkelijkheid te kijken en de bijtincidenten van alle honden te onderzoeken. En eens op te komen voor de honden waar een heksenjacht op lijkt te zijn.

Anonymous
Anonymous20 jan. 2018 - 0:04

Helaas is het imago van hoog risico honden erg negatief en begrijp ik dat mensen daardoor angstig worden. Maar waarom worden deze honden altijd negatief in de media gebracht? Terwijl als we gaan kijken naar de top 3 meest agressieve honden komen daar de chihuahua, tekkel en jack russel naar voren. Ja als een hoog risico hond bijt is de impact groter, maar waarom komen al die bijtincidenten van alle andere honden dan niet in beeld? Ook andere grote honden kunnen veel schade aanrichten.Erg jammer dat jullie de focus alleen op hoog risico honden leggen en niet gewoon alle honden in het algemeen. Elk bijtincident is er een teveel van welk formaat dan ook. Eigenaren moeten ingrijpen wanneer zij merken dat hun hond agressief gedrag vertoont en daar naar handelen, als in de hond een muilkorf laten dragen, gedragstherapie noem maar op. 

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 23:24

Kassa menen jullie dit nu serieus....we kunnen niet eens meer normaal over straat lopen  metnonze amerikaanse staff/pittbull Shanna zonder dat de mens zegt goh das toch zo'n gevaarlijke hond en dan gauw doorlopen.En weet je grotendeels komt dit door de media,omdat dit herhalend blijft terug komen ..pak toch de persoon zelf aan en zet die lekker in een kwaad daglicht/ want vaak word alleen maar 1 lant van het verhaal aangehoord, maar dat bevoorbeeld hin hond niet aangelijnt was hoor je niet Ben er zo klaar mee steeds te moeten verdedigen!!

hillie_1
hillie_119 jan. 2018 - 23:17

Helaas zijn er heel veel “gevaarlijk” uitziende honden op het moment in onze maatschappij. Maar het probleem ligt toch veelal bij de eigenaren, hoe gaan deze met deze honden om! Deze beesten kunnen echt best een lief en volgzame hond zijn als de baasjes het maar willen!!!!!! Houdt een ieder zich aan de regels die gelden in gemeenten,dus losloopgebied mag los, ( mits de hond daartoe in staat is),maar ergens anders ECHT AANGELIJNT! En ook niet met de smoes komen van “mijn hond doet niets hoor!! Je weet nooit hoe een andere (  mijn aangelijnde) hond hierop reageert! Dit zal een hele hoop ellende kunnen voorkomen. Mijn Jack Russel ( hier op deze pagina door een aantal mensen als bijtgrage hond gekenmerkt!) is 4 x door andere gebeten, waarvan de laatste X door 2 Duitse herders ( welke hier niet eens in de lijst genoemd worden!!) bijna dood gebeten is!! Ze had totaal geen schijn van kans.Mijn conclusie is dat de eigenaars van honden een opleiding nodig hebben tot betrekking van het houden van bepaalde rassen honden. Het houden van een hond is leuk en fijn, maar denk ook aan de consequenties!

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 22:59

Lijkt wel of kassa niet wijs is weer alles lekker oprakelen. Weten jullie wel welke honden het meest bijtgraag zijn is niet deze. Hebben jullie wel eens naar die lijst gekeken komen jullie op tekkel of een klein ander mormel uit . Ja als zo een grote bijt is het ook een grote wond maar deze honden zijn echt niet vals uit zichzelf en oordeel niet over honden die je niet kent maar geef ze een goede en mooie kans en kijk naar de geen die erachter loopt en hond niet oke opvoed. Spreek af welke hond dan ook je gaat een cursus doen 

Sandra Weijmans
Sandra Weijmans19 jan. 2018 - 22:14

Iedereen die onze rottweiler meisje,s kennen zijn dol op ze dus waarom dit

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 20:25

Beste kassa Tot mijn grote verdriet kom ik dit bericht tegen.Ik begrijp niet dat jullie zo'n onrust aan het stoken zijn. Iedere hond kan bijten. Groot,  klein, rashond geen rashond. Iedere hondenbezitter hoort verantwoord met zijn hond om te gaan. Aanlijnen waar het hoort. En naar de hondenschool met je hond. Ik ben zelf een trotse eigenaar van een Amerikaanse bulldog reu. Hij is onze grote vriend, troost maatje. En hij maakt deel uit van ons gezin. Als pup is hij twee keer gebeten door een jack russel en een keer door een labrador. Doe gewoon een eerlijk onderzoek. En vermeld alle honden rassen hierbij.Met vriendelijke groet kim

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 19:51

Ik heb de liefste amstaff ever. Beestje luisterd altijd is altijd vrolijk en blij om mensen te zien. Van de zomer zat er een vogel voor haar neus en ze keek er even naar om vervolgens haar ogen dicht te doen. Verbied de honden niet maar VERPLICHT IEDERE HONDEN EIGENAAR WELK RAS DAN OOK om een cursus te volgen. Dan ben je van een hoop problemen af!

Wilma Vd Matten-de Heus
Wilma Vd Matten-de Heus19 jan. 2018 - 19:43

Waar kan ik de Labrador vinden in de lijst ? Of de valse niet opgevoede kleine keffertjes ? Onze Amerikaanse Stafford is zeer sociaal en goed opgevoed. Ze respecteerd de valse keffertjes hoe gemeen ze ook doen. Ook wij hebben een kleine boomer maar ook hij is goed opgevoed ! Belachelijk dat deze lijst bestaat. Het gaat namelijk niet om hoog risico rassen maar hoog risico honden. Of het nu een herder, poedel, teckel of pitbull is. Praat over hoog risico baasjes ! Zij verdienen dit ras niet en kopen de hond met verkeerde bedoelingen. Onze Stafford  heeft een stamboom en is in het kader van de toen nog bestaande radwet gekeurd door de raad van beheer.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 19:35

Even serieus: de meeste bijtincidenten vinden plaats met honden die nog niet eens op de hr lijst staan. Ik noem ze even op: Jack Russel op 1, en labradors op,een mooie 2e plek (hebben we er namelijk heel veel van in NL).Wij hadden vroeger thuis pekinezen. Ken je ze? Chinese schoothondjes, met een platte neus. Gefokt om de Chinese keizer te beschermen. Alle pekinezen bij ons thus (op 1 na) waren enorm vals. Ze beten meteen als er ook maar iets was wat hun niet aan stond. Maar ja, dat is een hondje van afmetingen die je kan hebben. Een hond zoals die op de HR lijst staat, tsja, die hebben een ander formaat. Als die bijten, dan gaat het goed mis. En ja, daar ben ik het mee eens. En daarom zie ik ook dat eigenaren van honden die de sticker HR hebben, enorm bezig zijn met het trainen van hun hond. Waardoor de meeste bijtincidenten niet te maken hebben met HR honden, maar met al die honden en hondjes die geen training en/of opvoeding hebben gehad. Jammer ook dat die bijtincidenten niet worden gemeld.

Steven Hendrikx
Steven Hendrikx19 jan. 2018 - 19:31

Hier in de buurt is iemand die een Stafford als blinde geleide hond heeft en zelf ga ik met mijn mini bull terrier als aai- en bezoekhond langs bij demente ouderen,gehandicapten of kinderen met een hechtingsstoornis. Zo gevaarlijk zijn die HR honden dat ze in de VS juist die rassen gebruiken voor search en rescue en politiewerk etc. etc..  Je kunt ze alles leren en zullen dat met dezelfde intensiteit doen als dat ze een gevecht aan zouden gaan. Ze willen juist alles voor je doen. Onvoorwaardelijke liefde geven ze,helaas krijgen ze dat van veel bazen niet terug!!!! En daar gaat het mis.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 19:18

Beste kassa.. Wat valt me dit vies tegen van jullie dat jullie aan die onzin mee doen.. zet de HR honden maar weer in kwaad daglicht wanneer beseft iedereen nou eens dat niet alle honden zo zijn, de meeste bijt incidenten zijn NIET eens van HR honden maar daar hoor je nooit niks over.. de meeste HR honden zijn goed opgevoed maar nee er moet perse een programma komen om mensen angst aan te jagen dat deze honden gevaarlijk zouden zijn. Kotsmisselijk word ik ervan maak er eens een positief programma van,laat eens zien dat deze honden helemaal niet gemeen zijn. Ik kom jullie graag laten zien hoe lief mijn stafford is samen met andere trotse bezitters van jullie zogenaamde HR honden

Mariette van Wijhe
Mariette van Wijhe19 jan. 2018 - 18:53

Enige jaren geleden kwam de aanlijnplicht...hierin kan iedereen zich inmiddels vinden. Anno 2018 gaat uw redactie een onderwerp behandelen namelijk HR honden met waarbij u zich waagd aan; negatieve berichtgeving; vooroordeel bevestiging; stereotypering; katagoriseren.  Ik heb een HR hond de meningen in mijn nabije omgeving lopen al zo uiteen dat het mij bijna niet mogelijk lijkt hier een objectief programma van te maken. Overal zijn uitwassen! U maak dit programma niet alleen ik zou graag komen om het tegendeel aan te tonen want mijn hond is een schat heeft twee cursussen gedaan en is de liefste huisgenoot van mijn jack russel.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 18:06

Waarom alleen maar slachtoffers gezocht??? Laat ook eens de andere kant zien van deze rassen als ze wel opgevoed zijn zijn het super lieve honden een hond bijt of uit een reactie van gevaar of niet goed opgevoed dus pak de baasjes aan die een hond om de foute redenen hebben 

Sabine Den Haan
Sabine Den Haan19 jan. 2018 - 18:06

Geachte redactie van ‘Kassa’, Vanmiddag las ik op uw website een oproep over bijtincidenten waarbij hoog-risicohonden betrokken zijn. Tot mijn verbazing is de oproep alleen gericht aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een bijtincident door een hoog-risicohond. Een gemiste kans, want om de problematiek rondom bijtincidenten in het algemeen goed in kaart te kunnen brengen is een bredere kijk op de zaken vereist. Ik zal dit toelichten aan de hand van een persoonlijke ervaring. Mijn Amerikaanse Staffordshire Terriër Boris is in de aanlijngebieden hier in de buurt al meerdere keren lastiggevallen of zelfs aangevallen door loslopende honden van uiteenlopende hondenrassen. Ik heb daarom besloten om voortaan met een body cam te gaan wandelen, zodat ik de situaties waar wij vrijwel wekelijks tegenaan lopen in beeld kan brengen. Medio november 2017 is één van mijn filmpjes in het nieuws gekomen. Aanleiding daarvoor was een bijtincident met een hond van een klein formaat. Uit de vele reacties die ik op mijn filmpje heb mogen ontvangen, komt naar voren dat veel hondeneigenaren – en eigenaren van de zogenaamde hoog-risicohonden in het bijzonder – zich herkennen in mijn situatie. De Rijksoverheid wil het aantal bijtincidenten terugdringen met behulp van een reeks maatregelen tegen hoog-risicohonden, terwijl het aantal bijtincidenten al sterk zal verminderen als naleving van de huidige wetgeving – namelijk de aanlijnplicht – gehandhaafd zal worden. Niet het ras van een hond, maar het gebrek aan het nemen van verantwoordelijkheid door hondeneigenaren is menigmaal de oorzaak geweest van het ontstaan van vervelende situaties. Ik stel voor dat ‘Kassa’ een reportage maakt over de aard, omvang en schade van bijtincidenten in het algemeen. In deze reportage moet niet gefocust worden op de zogenaamde hoog-risicohonden, maar moeten alle hondenrassen meegenomen worden. Alleen op deze manier zal een objectief beeld rondom deze problematiek verkregen kunnen worden. Mocht u naar aanleiding van mijn bericht nog vragen hebben, dan verneem ik dat graag. In afwachting van uw reactie verblijf ik. Hoogachtend,  Sabine den Haan

Dayita Van Eik
Dayita Van Eik19 jan. 2018 - 17:32

Pak de los lopers aan. Dan gebeurt dit niet meer. Ik als eigenaar van nummer 11 uit de super gevaarlijke lijst van gevaarlijkste honden, heeft mijn hond altijd kort aangelijnd en ze heeft voor haar eigen veiligheid een muilkorf om. Maar als mijn hond gebeten door een los loper dan val ik als eigenaar wel die hond aan. Krijg ik nu ook een spuitje dan? Pak eerst het probleem aan voor dat je dit soort honden aanvalt....

1 Reactie
Bianca Vermin
Bianca Vermin19 jan. 2018 - 19:52

precies, wij hebben een Amerikaanse Akita altijd aangelijnd, maar mag zichzelf dan ook niet beschermen als er zo een hyperactief loslopend blaffend happende hond op haar komt afgerend? Ze heeft nog nooit wat gedaan , maar kan me voor stellen dat een aangelijnde hond zich zelf wil beschermen tenslotte kan deze geen kant op.

Riet Offerman
Riet Offerman19 jan. 2018 - 17:04

Kassa, jullie gaan wel heel erg kort door de bocht. Laatste bijt incident was door een "huishond" en daar hoor je verder niks over. Ik hem een amerikaanse bulldog groeit met 4 katten op heel lief voor kinderen en sociaal naar honden groot en klein is alleen een lompe hond met spelen. Hij is waaks. En als er groep is die voor HR honden opkomt en die al heel veel bereikt hebben met Gemeente Rotterdam waarom moeten jullie het dan met je programma het verpesten. 

tijger1
tijger119 jan. 2018 - 16:57

Alle honden kunnen bijten, maar als ik dan toch gebeten moet worden dan liever door een jack russel of zo dan door een pitbull.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 16:33

Gevaren catagorie honden .. laat me nie lachen... een chiwawa bijt vaker dan al die honden samen... het ligt aan de OPVOEDING niet aan het RAS ! Of aan situatie’s die een dier heeft meegemaakt in het leven. Leer eerst meer over de geschiedenis van het dier en het karakter bijvoorbeeld amerikaanse staff.. waren oorspronkelijk gekweekt als NANNIE honden!! Omdat ze super lief zijn van karakter lekker speels en goed sterk zodat ze ook goed kunnen beschermen en ook veel verdragen ...wat een kut thema is dit ! Maak de honden nog wat zwarter ja!! Gadver! Honden hebben een goud hart en mensen kunnen nog heel heel veel leren van de dieren! Tsss dit is waardeloos!

1 Reactie
Steven Hendrikx
Steven Hendrikx19 jan. 2018 - 19:34

Als je dat maar weet!!!! Honden zijn altijd eerlijk en trouw. Dat kun je van 80% van de mensen niet zeggen!!!!

Eddy Hav
Eddy Hav19 jan. 2018 - 16:29

Kassa, Ik vond altijd jullie onderwerpen leuk om naar te kijken en dan deze oproep????Verschrikkelijk, Bah, denk dat jullie ziezo een kijker minder hebben(zullen jullie toch niet mee zitten denk ik)Het zou ook op zijn plaats zijn als jullie na zoveel negatieve reacties eens zullen reageren!!!

Sandra Endenburg
Sandra Endenburg19 jan. 2018 - 16:27

Laats een rottweiler ontmoet. En ohoh wat was ie "gevaarlijk" Ik moest echt oppassen hoor. KISSY,KISSY ,LEBBER LEBBER.  Ik was gewassen

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 16:19

Kassa terug in je bench en ga je huiswerk opnieuw doen. Met dit artikel ben je niet objectief bezig. Neem gewoon alle bijtincidentten van alle rasse mee in je programma en niet van een select groepje. En als je dan jezelf op de borst wilt kloppen dat je het zo goed doet kijk dan ook eens niet alleen naar de viervoeters maar ook naar de baas ervan. Dat is jullie grootste probleemgroep waar je aandacht aan mag besteden.

1 Reactie
ferdi mariëlle van den anker
ferdi mariëlle van den anker19 jan. 2018 - 20:19

Whahahaha terug in de bench EN cursus sociale omgangsvormen opnieuw gaan volgen.

Mario Boerlage
Mario Boerlage19 jan. 2018 - 16:18

Beste Kassa, Zou u mijn uit kunnen uitleggen waarom een consumenten programma zoals Kassa dit soort oproepen doet en daarmee een grote hetze veroorzaakt ik zou zeggen "schoenmaker hou je bij je leest" en blijf de gedupeerde consumenten helpen tegen onrecht bij aankopen maar vooral laat de echte deskungen hierover oordelen.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 16:12

Beste redactie.Ik dacht altijd dat kassa een objectief consumenten programma was. Nu lees ik tot mijn schrik deze trieste oproep. Allereerst begrijp ik niet het waarom, hoezo gaan jullie je op een gebied wagen waar jullie totaal niet deskundig in zijn. (lees; iedere beet staat op zich, geloof me , iedere beet is een uniek verhaal en heeft niks met hr hond te maken) zet er iemand bij van de Gaus school die alles kan toelichten..... Of neem de puppy in elkaar slaande vrouw van de hondenschool van rambam's programma, waarbij je iedere pup verziekt... Ik hoop dat jullie heel goed jullie werk doen, je op zo'n vlak begeven betekend, jaren inlezen. Wist je dat de herder de meeste bijt incidenten op zijn naam heeft, gossie, die staat niet op de HR lijst... natuurlijk niet ;) krijgt de overheid last mee...denk aan politie. Nodig wat leuke mensen uit met welopgevoede prachtige hr honden? Of is het leuker om wat mensen vol met tattoo's en honden met afschrikwekkende pinnenbanden te laten zien? (even vooroordeel bevestigend) Als dat de soort tv is wat jullie in de toekomst gaan maken, schuif lekker naar de commerciéle zender? Ik zou het erg jammer vinden als jullie aan deze uitzending beginnen zonder voldoende informatie alle kanten... 

Henri Geerman
Henri Geerman19 jan. 2018 - 16:11

wow, een verlaging van kwaliteit. Kassa ik wist niet dat jullie ook aan fakenews bussines zitten. Jammer genoeg kan de hond niet proteren tegen deze acties en wordt weer zo'n eenzijdig oneerlijke verhaal. Kunnen we een programma maken om juist deze honden te beschermen??!!

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 16:11

Wow, even een beetje hetze voeren tegen "HR" honden. Nu hebben jullie echt wel een nieuw laag niveau bereikt...Even ter info, voor het geval dat jullie het nog steeds niet hebben begrepen: elke hond kan vals worden. De reden daarvoor is de opvoeding van de hond, dus met andere woorden de mens aan het andere uiteinde van de hondenriem.Mijn hond is een paar weken geleden aangevallen door een kreng van Jack Russel. Dat ras vind ik echter nergens in jullie lijst terug. Maar dat ras zal niet groot genoeg zijn zeker? Bah, schaam jullie!!

1 Reactie
elmarojo
elmarojo19 jan. 2018 - 23:30

Ja idd, jack russel zou bobenaan moeten staan....

Marijke van Pelt
Marijke van Pelt19 jan. 2018 - 16:03

Jammer dat jullie alleen onderzoek doen  naar de zogenoemde risico honden. Andere honden rassen kunnen ook mensen bijten net zo goed kunnen de risico honden erg lief zijn.dit alles hangt af van hoe het baasje omgaat met de hond en de opvoeding vorm geeft. M.i. moet de opvoeding ook meegenomen worden in het onderzoek. Wij hebben een Risico hond en een "gewone " hond. De "Risico " hond is liever voor kinderen en houdt meer rekening met hen daarom  de " gewone " hond.  Door het accent zo op deze honden te leggen wordt vergeten hoe lief deze honden zijn, een hulphond kunnen zijn als ze maar goed worden opgevoed.  Net als bij mensen eigenlijk. 

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 15:52

Werkelijk verlagen zelfs jullie tot dit gedrag hoog risico hond Nee hoog risico baas die moet je hebben niet de dieren 

2 Reacties
Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:07

Juist en omdat mensen als jij er zo'n simpele gedachte op nahouden moet er straks een nieuwe wet komen.

elmarojo
elmarojo19 jan. 2018 - 23:27

Ik denk dat ze jou een muilkorf om moeten doen. Volgens mij weet je niet eens precies wasr het over gaat.......

ferdi mariëlle van den anker
ferdi mariëlle van den anker19 jan. 2018 - 15:46

Krijg spontaan kotsneigingen. Wat een ziekelijke oproep zeg.  Ik vindt t een pure hetse   Zullen. We dan gelijk even een oproep doen voor mensen met een geweldige hr hond die continu worden aangevallen door van die kleine schreeuwers die totaal geen opvoeding genoten hebben. Dan mag je me bellen. Dit vindt ik echt weer haat en angstzaaien voor de hr honden. .  Vrouwtje van een geweldige lieve trouwe goedzak van een schootdweiler. Uhhjj oneee een hele agressieve moordlustige rottweiler want tjah dat is wat jullie graag willen horen toch?? Hoop dat jullie zeer goed onderzoek doen voor jullie weer met een beelsvorming durven te komen die van geen meter klopt. 

2 Reacties
Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:12

Alleen jou schootweiler is niet het enige hondje op deze aardbol ;) Kijk en hier krijg ik nu braakneigingen van

elmarojo
elmarojo19 jan. 2018 - 23:40

Ik fenk dat een heleboel mensen braakneigingen van jou krijgen met je onzin

Kevin Baarda
Kevin Baarda19 jan. 2018 - 14:41

Kassa "vond' ik altijd een mooi programma maar wat ik nu weer lees! Bah.. over mensen mag niet gediscrimineerd worden maar wel over honden? Nemen jullie ook de bijt incidenten op van de "niet zogenaamde high risk honden. Mijn zogeheten "high risk hond" is al een paar keer gepakt door een "niet high risk hond" zie de foto's hoe high risk hij is....

2 Reacties
Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:08

Alleen een HR hond dood liever in alle rust, een niet HR hond hier en daar een gaatje

Eddy Hav
Eddy Hav19 jan. 2018 - 16:36

wat een onzin dus een niet hr mag maar in het wilde weg bijten??

tibby
tibby19 jan. 2018 - 14:36

Iedere hond is een hoog risico als deze niet goed gefokt en opgevoed wordt ongeacht ras.

5 Reacties
Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:09

Ook jij snapt er niet veel van. Een HR hond wil graag doden liefst alle dagen. Zijn ze voor gefokt. Zo jammer dat de roze brillen brigade, mensen als jij straks het voor iedereen verpest.

Eddy Hav
Eddy Hav19 jan. 2018 - 16:38

nou echt mijn amerikaanse bulldog wil iedereen dood bijten hahahah doe toch eens normaal yo

ferdi mariëlle van den anker
ferdi mariëlle van den anker19 jan. 2018 - 20:22

Wijf is knettergek joh. Reageert overal op. Deze tante moet zelf eens een cursusje gaan volgen volgens mij.

elmarojo
elmarojo19 jan. 2018 - 23:39

Joh wat kraam jij een onzin uit.....

Maurice Wehrmeijer
Maurice Wehrmeijer20 jan. 2018 - 13:07

Jij hebt echt het verstand van een komkommer.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 14:33

Heb hier geen goed woord voor over.

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 14:32

H

Frans Geurtsen
Frans Geurtsen19 jan. 2018 - 14:03

Helaas had ik nooit verwacht van een consumenten programma as Kassa, dat er sprake is van eenzijdige reportages. De oproep die jullie hier plaatsen is net zo absurd en eenzijdig als dat je een oproep zou doen voor slachtovers van een gewapende overval gepleegd door een specifieke bevolkingsgroep. Stigmatisering dus.  Waar is jullie geloofwaardigheid en vooral neutraliteit gebleven?

nicolewel
nicolewel19 jan. 2018 - 13:59

Vervolg En was het allemaal helemaal niet zo vechthonderif als werd vooorgedaan  En dat is wat media doet 

nicolewel
nicolewel19 jan. 2018 - 13:58

Zo jammer dit ! Wederom opreuring pur sang !Waarom nou weer alleen de zgn hr honden ?Waarom doen jullie geen oproep bijt incidenten algemeen ?Om eens echt in kaard te brengen wat v honden er betrokken zijn ?Ik durf er geld op in te zetten dat Jack Russels Chihuahua Labradors Golden retrievers Labradoodles Boomers Pinchers De boven toon steken ! Maar ja trekt geen aandacht he als kranten koppen het moeten hebben van een GOLDEN RETRIEVER heeft kind in gezicht gebeten !Toch is dat menig x voor gekomen ! Ik ben eigenaar van twee great akitas en een am Bully In de afgelopen 30 jaar dat ik honden bezitter ben van “ pitbull “ achtige Hr honden Vecht honden zijn mijn honden nooit lelijk geweest tegen mens nog dier Graag zou ik zien dat men zich meer verdiept in het werkelijke ras pitbull alvorens men conclusies trekt SAN wat hij uit de media haalt  Met dit item benadrukken jullie alleen maar angst in bij de medemens Wij honden eigenaren v deze rassen kunnen al niet meer ongegeneerd een bos in je sociale wel opgevoede “ hr “ hond lekker laten spelen zonder rot opmerkingen te krijgen Mensen die in ene hun hond op tillen Om lopen of zelfs weggaan En waarom ? Door JULLIE ontwetende media publiek trekkers met slappe items zonder enig echt onderzoek te doen naar de rassen  Wist je dat zo n 30 jaar geleden de Engelse bulldog als agressief bestempeld werd ?Wisten jullie dat er bij echte bijt onderzoeken de pitbull bv maar 2% aandeel had ?Maar de lab veel hoger  scoorde  Graag zie ik dan een tegen vraag ......Wat zijn de positieve verhalen van de HR hond  KassaDit stelt mij net als toen met de Stegeman over “ vechthonden “ zwaar teleur dat jullie aan dergelijke opreuring mee doen Ik zat met enorme verbazing afschuw en verdriet te kijken naar de opbouw van het programma van Stegeman over de vechthonden van een dame met schulden De manier waarop hier net de honden omging was al vragen om probleem Alles werd lekker opgefokt met een pension houder die hier ook nog eens in mee ging  Uit eindelijk was er opstootje waarbij de onderste hond zich meteen over gaf en de bovenste hem op zijn plaats zetten 

4 Reacties
ferdi mariëlle van den anker
ferdi mariëlle van den anker19 jan. 2018 - 15:48

Precies die 2 goldens die paar maanden geleden samen die rottweiler verscheurd hebben aan t strand hoor je amper wat over. Krijg spontaan braakneigingen

Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:10

En het jack russeltje wat mijn HR aanviel.  Russeltje is dood. Mijn HR alleen één gaatje.

elmarojo
elmarojo19 jan. 2018 - 23:33

Ja misschien het jack russeltje beter opboeden!!!!

elmarojo
elmarojo19 jan. 2018 - 23:37

Idd. Fout bezig kassa

Bianca Schmeets
Bianca Schmeets19 jan. 2018 - 13:40

Beste Kassa, Ik ben een trouwe volger van jullie programma, maar deze oproep raakt mij diep in mijn hart.Los van het feit dat niet alleen HR honden bijtincidenten veroorzaken en dit bewezen zelfs maar een heel klein percentage van alle bijtincidenten op hun naam staat, ben ik zelf het baasje van 2 superlieve en vooral gehoorzame Staffordshire bull terriers. Deze dame en heer zijn de beste maatjes van mijn kinderen. Hierbij geld natuurlijk ook dat zowel hond als kinderen weten wat wel en niet kan. Dat bijtincidenten bespreekbaar worden gemaakt vind ik goed en vooral dan het gedeelte, hoe dit te voorkomen!!, maar dan wel van ALLE rassen.  Raseigenschappen blijven een onderdeel van het karakter van een hond maar de opvoeding en bloedlijn speelt hierbij een net zo grote rol. Deze rassen hebben het al moeilijk genoeg door een oa. door de media aangedragen beeld. Iets wat bijna op een ware hetse begint te lijken. Zet het woord HR ervoor en een succesverhaal is gegarandeerd. Roem over de rug van anderen…… en dat terwijl ik altijd het idee gehad heb dat jullie programma’s objectief zijn.Zelf ben ik op 6 jarige leeftijd in mijn gezicht gebeten, gelukkig met redelijk goede afloop, maar dit was een hond die bekend staat als kindervriend en niet als HR hond. Net zoals de teckel of chiwawa die toch echt bekend staan om hun korte lontje en agressief gedrag. Waar vinden we deze honden bij u in het programma terug? Nogmaals heel jammer dat er zo’n eenzijdig beeld gegeven word. 

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 13:40

Waarom vara wordt deze link niet gedeeld op fb? Bang voor teveel positieve reacties van zgn HR hondeneigenaren. Maak er n oproep van over bijtincidenten in t algemeen ja! 

muzicaro
muzicaro19 jan. 2018 - 13:36

Tijdens mijn werk als postbezorger ben ik gebeten door een labrador. Staat niet op de lijst, maar was wel agressief. Telt dat soms niet mee?

1 Reactie
elmarojo
elmarojo20 jan. 2018 - 11:31

Nee dat telt niet mee, want ze zijn nu eenmaal gefocust op de zg lijst die is opgesteld

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 13:20

En waarom alleen de HR honden. Iedere hond kan een HR hond worden, dit ligt dus echt aan de eigenaren. Zoek het meer bij de HR eigenaren!! Groetjes van een trotse eigenaar van een superlieve goedsul pitbull.

donkschr
donkschr19 jan. 2018 - 13:19

Hoezo zijn de honden zelf de echte slachtoffers?Ben je zeker zelf nooit goed te pakken genomen door een dergelijke hond. 

Anonymous
Anonymous19 jan. 2018 - 13:19

Is dit een manier om mensen bang te maken? En waarom alleen dit soort honden? Die agressieve teckel uit de straat daar wordt bv niets meegedaan!Elke hond kan bijten! Elke hond kan verkeerd reageren maar daar wordt niet naar gekeken. Als de stafford of andere honden uit deze lijst maar in een verkeerd daglicht worden gezet. Want creeeren jullie nu?! ANGST! Zodat iedereen met n boog om n zogenaamde HR hond heen en dat iedereen bang is voor mijn over sociale lieve Stafford. Belachelijk Kassa!

2 Reacties
Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:11

Dus dit noem jij bangmaken? Een HR Dood. In alle rust, gebeurd dit nu niet dan morgen toch? Mensen die hier geen reet van snappen zorgen er straks voor dat er een leuke nieuwe wet moet komen.

Eddy Hav
Eddy Hav19 jan. 2018 - 16:41

Volgens mij snap jij het niet

marleenvanh
marleenvanh19 jan. 2018 - 12:45

De echte slachtoffers zijn de honden zelf.

1 Reactie
Sonja Torres
Sonja Torres19 jan. 2018 - 16:10

Het enige juiste antwoord!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!