Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep: problemen met pelletkachels?

18 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
pelletkachel openhaard 1127 634
De redactie ontvangt regelmatig klachten over onveilige pelletkachels die bijvoorbeeld verkeerd zijn geïnstalleerd waardoor verbrandingsgassen in de woning komen. Soms trekt de schoorsteen ook niet goed, vatten de pellets geen vlam of tasten rookgassen de rookgasafvoer aan. We zouden graag in contact komen met eigenaren van deze kachels of omwonenden die last ondervinden.

Herken jij dit? Mail naar Kassa

Komt jou dit bekend voor? Mail je verhaal en telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl. Stuur indien mogelijk ook een foto mee van de gevaarlijke situatie. Alvast bedankt voor je reactie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Mrx
Mrx6 feb 2020 - 16:11

Wij hebben problemen met de kachel en de winkel wil ze niet oplossen

1 Reactie
Mrx
Mrx6 feb 2020 - 16:12

Hij is niet aangesloten conform de regels en krijgen veel rook binnenEigenaar doet niks en heeft me bereigd

sibora
sibora21 okt 2019 - 15:28

Ja wat zullen we zeggen ? Eerst de CO2 ,dan de Stikstof , en ja hoor  ; dan hebben we nu weer de Fijnstof ! Ik snap niet dat er nog zoveel mensen leven . Ik heb het nog meegemaakt dat ze in elk huis een kolenkachel hadden , en stonden de ramen ook open bij de mensen ! Ik heb toen niemand horen klagen .  Zelfs niet , als er mensen waren die eierkolen stookten omdat ze geen geld hadden ! Nou ; er zijn ook mensen met een houtkachel in mijn omgeving , ondanks dat ik het zwaar aan mijn longen heb ; zal ik de laatste zijn om te klagen ! En nou niet beginnen van zie je wel ; dat mijn longen niet meer goed zijn , is van mijn beroep geweest .

weissman
weissman21 okt 2019 - 14:48

Ik vraag me af hoe de babyboomers en hun ouders de periode vóór het aardgas hebben overleefd met in ieder huis een hout- en/of kolenkachel.

marineke
marineke21 okt 2019 - 13:08

Hallo, onze overburen hebben sinds twee jaar een pelletkachel. Het stinkt ontzetten, en ik heb het er met hen over gehad (op zich goed contact met hen hoor)Ze hebben twee maal een monteur gevraagd en die zegt dat hij prima is afgesteld.Niets aan te doen dus. Vanaf oktober tot maart kan ik dus de ramen niet meer open zetten.Inderdaad een verbod, en op niet duurzame houtkachels ook. (Hout is hier goedkoop te krijgen)Het is hier in het dorp echt een probleem sinds de aankondiging van gasloos worden. Veel bewoners schaffen hout- en pelletkachels aan.Uit metingen blijkt dat we ver over de fijnstofnorm heen zitten. De gemeente doet niets en de provincie ook niet.

rob dubbeld
rob dubbeld21 okt 2019 - 11:29

Verkoop verbieden van deze fijnstofkanonnen 

1 Reactie
audb
audb21 okt 2019 - 17:17

En auto`s, motoren, scooters, sigaretten , sigaren en pijpen en ook meteen alle tv`s er uit ?
Beter is het ontwikkelen van filters zodat fijn stof beperkt blijft maar ontkomen er aan is gewoon niet mogelijk daar ook zand kan leiden tot fijnstof.