Kassa

Oproep: Onbegrijpelijke brief ontvangen?

07-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1486 keer bekeken
  •  
brief post lezen 1127

Krijg jij ook weleens brieven (per post of per mail) over belangrijke zaken waar je geen touw aan vast kunt knopen? Bijvoorbeeld over je pensioen, van je energieleverancier of zelfs vanuit de overheid?

Vaak gebruiken dit soort instanties moeilijke woorden en overbodig jargon. Misschien heeft dit moeilijke taalgebruik zelfs gevolgen gehad voor jou.

Stuur je reactie

Wij zijn op zoek naar voorbeelden van onbegrijpelijke brieven. Maak een scan of foto. Of stuur de mail als bijlage door. Je reactie is welkom op ons mailadres kassa@bnnvara.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Ben jij in de problemen geraakt door dit soort moeilijke brieven? Laat het ons ook weten per mail.

Meer over:

oproepen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Juul Ritsema
Juul Ritsema10 feb. 2022 - 14:59

Factuur van een vereniging van een groep eigenaren (geen VvE) in de wijk toegezonden: Ledenbijdrage € 1550 in 2008. Daarna toegezonden: Factuur: Parkkosten € 1550. Beide geen kwantitatieve specificatie. Waarom "ledenbijdrage" vervangen door "parkkosten"? Omdat we geen lid meer zijn, maar de penningmeester toch € 1550 wil incasseren. Incassobureau, advocatenkantoor, juridische procedure. De vordering is inadequaat, geëist onder een geniepig heimelijke benaming. De vordering is onrechtmatig, heeft geen rechtskracht. Immers niet-leden hoeven geen ledenbijdrage te betalen aan een vereniging waar ze geen lid van zijn. De eis van deze vordering is geen "zaak", behandeling door een rechter is ongepast. Ook niet onder een geniepig verhullende benaming. Helaas doorzien rechters deze valse incassering niet en gaan de vordering behandelen. Gevolg: de geïntimeerden moeten € 35.000 betalen voor de ondersteuning van een advocaat. Hoe een rechter duidelijk maken dat deze vordering niet door een rechter dient te worden behandeld? Excellente, zeer nodige actie van Kassa, die van grote betekenis kan zijn! Veel succes. Juul Ritsema tel. 0649675106. e-mail: juulri@hotmail.com

anduril
anduril9 feb. 2022 - 10:59

Als ik zo'n onbegrijpelijk brief of mail krijg, dan stuur ik die terug met het verzoek deze te vertalen in normaal Nederlands. De reacties zijn vaak komisch van stupiditeit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!