Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep: Noodgedwongen verblijf in het ziekenhuis

17 jan 2017
  •  
leestijd 1 minuten
ziekenhuis 930x520
Steeds meer kwetsbare zieken en ouderen verblijven noodgedwongen in het ziekenhuis, omdat zij vanwege de bezuinigingen op verpleeghuizen en de wijkverpleging nergens anders terechtkunnen. Kassa komt zo spoedig mogelijk in contact met mensen die op dit moment in een ziekenhuis liggen en te lang moeten wachten omdat zij niet kunnen doorstromen naar een tijdelijke plek waar ze kunnen herstellen.
Mail ons
Kent u iemand, of bent u mantelzorger, die tijdelijke zorg nodig heeft maar wordt dit niet adequaat geregeld? Mail dan uw verhaal met telefoonnummer naar kassa@vara.nl .

Meer over:

oproep, ziekenhuis

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

avatar
manwijf18 jan 2017 - 12:22

Dat is al zo sinds jaar en dag. Werd in het ziekenhuis altijd verkeerd-bed patiënt genoemd. Dat werd iemand die langer dan 21 dagen in het ziekenhuis lag, terwijl hij uitbehandeld was. De verzekeraar wilde daarvoor ook niet de volledige vergoeding betalen. Stel een bed was toen 1200 pp pd, dan betaalde zij voor zo'n patiënt slechts nog 500,-. Uiteraard werd de verzekerde daarvan niet op de hoogte gesteld. Dat drukte uiteraard flink op het ziekenhuisbudget. Een van de redenen om een nieuw zorgstelsel te ontwikkelen.

avatar
coos coos18 jan 2017 - 12:28

Waar kan ik terecht voor klachten over slechte behandelingen door artsen van 't AVL ziekenhuis & huisartsen?