Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep minister: meld je aan als vrijwilliger bij voedselbank

19 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
voedselbank 1127
Voor wie anderen wil helpen tijdens deze coronacrisis weet minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) wel een klus: word vrijwilliger bij de voedselbank. Hier zitten nu veel oudere vrijwilligers thuis vanwege het coronavirus.

Behoefte aan vrijwilligers

Normaal gesproken zijn voedselbanken afhankelijk van de vele oudere vrijwilligers. Omdat deze kwetsbare groep contacten zoveel mogelijk moet vermijden, kampen voedselbanken met problemen. Koolmees vindt dat daar een oplossing voor gevonden moet worden om te voorkomen dat kwetsbare groepen in de samenleving in deze periode extra getroffen worden.
Daarom vraagt hij mensen zich aan te melden als vrijwilliger. Zo ziet hij veel jongeren dit al doen, maar is er nog meer hulp nodig voor de voedselbanken. Een mogelijke wervingscampagne, zoals door sommige partijen in de Tweede Kamer werd gesuggereerd, noemt hij een "sympathieke gedachte". Het kabinet houdt de situatie in de gaten.

Actieteam opgericht

Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is al in gesprek met de Nederlandse voedselbanken over het tekort aan vrijwilligers. Ook is er een actieteam opgericht, samen met het ministerie van Landbouw, de gemeenten en de Stichting Voedselbanken Nederland. Zij bereiden scenario’s voor voor de voedselbanken. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!