Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Maak jij je zorgen om jouw financiële situatie vanwege prijsstijgingen?

18-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1311 keer bekeken
  •  
oproep_financiën_concept1

Voel jij de gigantische prijsstijgingen al in je portemonnee? En ben je bezorgd over wat de nog verder stijgende prijzen voor onder meer de boodschappen, energie en benzine betekenen voor jouw financiële situatie? Dan wil Kassa jouw verhaal horen!

Aanstaande maandag 22 augustus besteden we in de uitzending aandacht aan deze zorgen en de vele vragen die er momenteel onder consumenten leven.

Kom maandag 22 augustus naar de studio

Om dit onderwerp te bespreken, willen we je graag uitnodigen om in de studio aanwezig te zijn om jouw zorgen te uiten. Wellicht heb je ook wel ideeën voor oplossingen? Als je wilt, ben je van harte welkom: laat het ons in dat geval snel weten!

Stuur een mail met een korte uitleg naar kassa@bnnvara.nl en vergeet niet je telefoonnummer te vermelden! De redactie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hartelijk dank namens de redactie van Kassa.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

t.de.jager
t.de.jager21 aug. 2022 - 11:35

Eerst die scheuren en instorten van die Groninger-huizen maar eens repareren en dan een aardgasfonds voor de kosten.

lopaka
lopaka19 aug. 2022 - 8:48

Mijn oplossing voor het energie probleem is: Zet de gaskraan in Groningen open er zit nog 445 miljard in de grond en Nederland gebruikt ongeveer 44miljard per jaar. Haal dat gas uit de grond en dan gewoon weer voor de prijs van voor de crisis dan is een groot probleem voor de mensen opgelost

3 Reacties
JannyBoe
JannyBoe20 aug. 2022 - 5:19

Dat mag u de mensen in bijvoorbeeld Uithuizen gaan vertellen waar gisteren nog een aardbeving was. Zo los je geen probleem op voor 'de mensen', maar je zadelt Groningers op met nog meer ellende dan ze al hadden. De oplossing is eerst maar eens zelf de gaskraan verder dichtdraaien in de eigen huis. Minder verbruiken. Er kan met gemak tientallen procenten worden bespaard op gasverbruik. Gewoon aan beginnen, doen! Investeren in energiebesparing, dat gaat niet vanzelf maar kost geld en je moet keuzes maken. Ook als je zelf de portemonnee moet trekken.

Agamemnon
Agamemnon20 aug. 2022 - 18:00

Als we in oorlog geraken met Poetin zal Groningen als eerste van de aardbodem gevaagd worden om te voorkomen dat onze gasreserves gebruikt gaan worden. Kijken of de huizen daar tegen bestand zijn.

JannyBoe
JannyBoe21 aug. 2022 - 14:24

Ik weet niet wat u nu probeert te zeggen @Agamemnon maar gaswinning in Groningen is niet nodig. Minder gas verbruiken is de oplossing, minder consumeren, meer investeren in duurzame bronnen. Bovendien zitten de gasopslagen binnenkort helemaal vol en is er helemaal geen probleem. Althans niet voor de 'oude' prijs van energie. Die tijd is geweest. Schamper doe over de gevolgen van gaswinning in Groningen is onnodig kwetsend. Groningen is niet het eerste doel als hier een oorlog uitbreekt. Militaire strategen denken daar heel anders over. Als je in de buurt van grote havens of vliegvelden woont zou ik me meer zorgen maken.

Agamemnon
Agamemnon18 aug. 2022 - 18:09

Ik maak mij geen zorgen om de boodschappen. Ik maak mij nog geen zorgen over de energie met een lopend jaarcontract. Ik maak mij wel zorgen over de belastingen die ongetwijfeld nog hoger gaan worden per 1 januari. En als mijn jaarcontract is afgelopen stop ik gewoon met verwarmen. 4 euro of meer betalen voor een m3 is belachelijk. Niet gebruiken is makkelijk verdiend geld. En we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dus schamen hoeft niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!