Kassa

Oproep: Kun jij je aflossingsvrije hypotheek ook niet aflossen?

  •  
23-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geld hypotheek huis
Tienduizenden huishoudens dreigen na hun pensionering in de knel te komen door hun aflossingsvrije hypotheek, blijkt uit onderzoek. Zij hebben het spaargeld niet om die schuld af te lossen, en niet genoeg overwaarde om kleiner te gaan wonen. De vrije huursector is ook te duur, en voor sociale huur hebben veel mensen te veel vermogen.
Behoor jij ook tot deze groep? Dan komen wij graag met je in contact. Wij zijn benieuwd tegen welke problemen je aanloopt bij het aflossen van jouw aflossingsvrije hypotheek. Ben je al begonnen met aflossen of zou de overheid moeten zorgen voor een oplossing?
Mail je reactie naar kassa@bnnvara.nl onder vermelding van je naam, mailadres en telefoonnummer.

Meer over:

oproepen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Niek2020
Niek202026 dec. 2019 - 0:52

Er wordt steeds gesproken alsof álles afgelost móet worden bij een aflossingsvrije hypotheek.Zelf hebben wij een kleine aflossingsvrije hypotheek waarvan de einddatum op 2085 staat waarschijnlijk omdat er een einddatum op moet staan. En wat ik begrepen heb, móet de helft van een aflossingsvrije hypotheek  afgelost worden de rest kan dan aflossingsvrij blijven.

Mijy
Mijy25 dec. 2019 - 12:29

Jullie spreken over schuld aflossen .Hierdoor wordt de indruk gewekt dat er op oudere leeftijd geen nieuwe hypotheek meer kan worden afgesloten. Dit is geen correcte informatie. Graag deze nuancering aangeven. Heb je voldoende pensioen en is de restschuld van het huis  hiermee goed betaalbaar dan kan je op elke leeftijd nog hypotheek ontvangen. 

Th.M.
Th.M.25 dec. 2019 - 11:49

Ik heb ook een gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek, net als heel veel mensen......ik heb ook een behoorlijke overwaarde en als het zover is verkoop ik de boel gewoon en als dat niet makkelijk lukt en de bank wil geld, heb ik nog altijd de NHG.....Ik maak mij helemaal niet druk.

Adeevee
Adeevee25 dec. 2019 - 11:01

Ook wij destijds voor de gek gehouden met woekerpolis, en een spaar gedeelte wat bij lange na niet genoeg opleverd, al was dat wel zo voorgeschoteld, we zouden zelfs ruim over houden. Die tijd was anders als nu, en Klaas, wij zijn voor de gek gehouden, de fout ligt niet bij ons maar in ons geval de voormalige Friesland Bank, nu Rabo

Jellek64
Jellek6425 dec. 2019 - 10:33

Veel mensen die destijds een aflossingsvrije hypotheek op advies van hun adviseur namen, kregen tegelijk een meerdere woekerpolissen in hun maag gesplitst. Alles werd zo mooi afgespiegeld door de hypotheekverstrekkers. Daarom is die reclame van aflossingsblij zo hypocriet. Hadden ze de mensen geen woekerpolissen aangesmeerd, dan konden velen na de opleving van de beurzen een groot gedeelte van hun hypotheek aflossen.

Klaas67
Klaas6725 dec. 2019 - 8:55

Dat weet je duidelijk van te voren dat je op het einde van de rit moet aflossen. Maar als ik om mij heen kijk is een nieuwe auto of duure vakantie belangrijker. Volop geprofiteerd van de maximale renteaftrek en nu moet de overheid helpen ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!