Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep: Kun jij de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen?

1 okt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1266 keer bekeken
  •  
school onderwijs klas 1127

Door een nieuwe wet mogen kinderen per 1 augustus niet meer uitgesloten worden van schoolactiviteiten, ook niet als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen. Kun jij de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen? Dan horen we dat graag!

Elk jaar krijgen ouders een flinke rekening voor de kiezen voor allerlei schoolkosten. Daar hoort ook de vrijwillige ouderbijdrage bij. Zitten er schoolreisjes of kamp in die vrijwillige ouderbijdrage? En kun je deze bijdrage niet betalen? Mail dan je verhaal inclusief je telefoonnummer waarop je overdag bereikbaar bent naar kassa@bnnvara.nl.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

ajlpd
ajlpd4 okt 2021 - 19:03

Onze jongste is nu 28, maar ook toen speelde dat al.
Met het toenmalige hoofd van school lag ik nogal eens overhoop en ook hier over.
Een vrijwillige bijdrage is niet verplicht en daar hield ik mij aan en de school ook. "Je gaat niet mijn kind(eren) straffen voor wat ik doe. En dat geldt ook voor alle andere kinderen hier op school. En ik wil ook niet iedere keer wéér die discussie!".
Als ze geld nodig hebben, dan gaan ze maar naar de overheid.
Bij discussies trok ik meestal aan het langste eind. Ik had er een hekel aan als ik mijn zin niet kreeg.
Een andere dochter kwam eens thuis met de mededeling dat men mij gevaarlijk vond. Misschien was dat het ook wel.
Hoe dan ook... als u deze vrijwillige bijdrage niet kan, wil, mag of durft te betalen: voet bij stuk houden. Ze hebben geen poot om op te staan. Bovendien zijn zij er voor ons en niet andersom.
Ik heb gezegd. UGH...

weepinbell
weepinbell2 okt 2021 - 6:14

Ik vind dat alles mbt onderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen. Uit protest zeker de laatste 3 jaar niet betaald ook vanwege allerlei onzinnige dingen op scholen. Ze blijven in DH naar allerlei zaken bedenken om je portemonnee leeg te trekken. En dat geldt m.n. voor hen die minder te besteden hebben.