Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep #IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen?

17-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
854 keer bekeken
  •  
ikredhetnietmeer 1127

Onbetaalbare energie, peperdure boodschappen... Door #IkRedHetNietMeer is duidelijker dan ooit geworden dat veel Nederlanders zich zorgen maken.

Wil jij je verhaal met ons delen op tv? Laat het weten, wij komen naar je toe. Heb je een mooi hulpinitiatief? Laat het ook weten! Mail je reactie + telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl.

Je inzending is ook welkom als videoboodschap 🤳 Maak jij je zorgen? Of heb je een mooi initiatief om mensen te helpen dat je wilt delen? Film jezelf (horizontaal) en stuur 'm naar bovenstaand mailadres. Dank alvast voor jouw reactie!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Hoop4you2
Hoop4you223 jul. 2023 - 11:31

Ja dat zou ik wel willen

t.de.jager
t.de.jager19 sep. 2022 - 11:36

Rutte kan de belastingen wel meteen verhogen maar verlagen dan begint hij politiek moeilijk te doen.

Alexander vogel
Alexander vogel18 sep. 2022 - 9:48

Goede dag allemaal. Wat ik kwijt wil is dit. Ik woon in de gemeente waddinxveen. En ondanks alle ellende ivm de energie en inflatie helpen ze je hier niet. En niet daar bedoel ik mee als je ruim recht hebt op de energietoeslag en je hebt een paar spaarcenten waar je je hele leven aan gewerkt heb dan zeggen ze bekijk het maar. Het gaat hierbij om een paar duizend euro. Net zoals ik hebben veel mensen wat centjes staan voor een buffer. Zijn te bang om het thuis te hebben en of hebben dit staan net zoals ik voor als mij iets overkomt dat mijn naasten dan niet in de problemen komen. Bijna geen andere gemeente doet dit en trouwens waar is dan het verhaal dat je zo geholpen word. Hebben deze mensen dan geen ellende en vliegt hun spaarpotje op. En dan nog iets. Het was ook zo dat ze hier uitgingen van je inkomen van 01-01-2021. Dat was dus voor de kredietcrisis. Plus ook nog eens dat je ze het hemd van je lijf vroegen. Ik vind dit zeer doortrapt en nergens overgaan ook omdat ze het gewoon van het rijk terug krijgen dus wat maak je je zorgen. Ik heb er alles aan gedaan om te kijken of er iets aan gedaan kon worden maar het zei zo. Echt te perplex voor woorden en nergens over gaand is dit. Bah bedankt hor zeggg.!!!.

Ben Jannink
Ben Jannink17 sep. 2022 - 12:59

Diefstal In mei liep de vaste termijn van ons energiecontract af, we betaalden €163,- per maand. Gezien de “situatie” in wereld kregen we een variabel contract voorgeschoteld, waarbij ik het maandbedrag heb kunnen aanpassen naar €280,- Gisteren het nieuwe maandbedrag mogen ontvangen, we gaan naar €690,- per maand. Mooi toch, het door wind, zon opgewekte stroom en C02 gecompenseerd gas word gewoon dik 400% duurder ten opzichte van afgelopen mei. Onze energienota is nu nog €45,- goedkoper dan onze hypotheek. Nu hebben mijn vrouw en ik een goed inkomen en kunnen wij deze vervelende tegenvaller opbrengen dus geen medelijden. Neemt niet weg dat dit soort praktijken pure diefstal zijn en er bij de energiemaatschappij en de politiek geen greintje besef is dat mensen, gezinnen, bedrijven, middenstanders etc. finaal naar de kloten gaan. Ik heb totaal niet de verwachting dat door dit te schrijven wat zal veranderen, het lucht alleen maar even op, heel even.

Klaas van Liempt
Klaas van Liempt17 sep. 2022 - 9:57

Alles wordt onbetaalbaar en de spaarrekening raakt ook een keer leeg en dan ? En de regering heeft stront in de ogen die zien niet wat voor leed onder de mensen is , en doen veel te weinig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!