Kassa

Oproep Hugo de Jonge: Ga niet winkelen over de grens

29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
hugo de jonge 1127

Ga niet winkelen in België of Duitsland. Die oproep doet demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan Nederlanders die over de grens horeca of winkels willen bezoeken. "Als het in Nederland niet verstandig is in winkelstraten te lopen, is het dat in Antwerpen ook niet en in Aken ook niet", verklaart De Jonge.

De zorgminister zegt begrip te hebben voor mensen die de grens oversteken. "Maar het is toch niet verstandig. Blijf gewoon thuis."

In ons land is besloten tot een harde lockdown om te voorkomen dat de zorg overspoeld wordt door een nieuwe golf coronagevallen als gevolg van de besmettelijkere omikronvariant van het virus. Daarmee heeft Nederland veel harder ingegrepen dan landen om ons heen. 

Files en volle treinen

De afgelopen dagen trokken Nederlanders op grote schaal de grens over om toch wat leuks te kunnen doen. Het leidde tot files en overvolle treinen richting met name België.ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol3 jan. 2022 - 10:55

Oproep aan alle ministers. Hou op met idiote belastheffingen op gebruiksgoederen en wat denk je, de mensen gaan weer gewoon kopen in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!