Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep Hugo de Jonge: Ga niet winkelen over de grens

29-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
179 keer bekeken
  •  
hugo de jonge 1127

Ga niet winkelen in België of Duitsland. Die oproep doet demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan Nederlanders die over de grens horeca of winkels willen bezoeken. "Als het in Nederland niet verstandig is in winkelstraten te lopen, is het dat in Antwerpen ook niet en in Aken ook niet", verklaart De Jonge.

De zorgminister zegt begrip te hebben voor mensen die de grens oversteken. "Maar het is toch niet verstandig. Blijf gewoon thuis."

In ons land is besloten tot een harde lockdown om te voorkomen dat de zorg overspoeld wordt door een nieuwe golf coronagevallen als gevolg van de besmettelijkere omikronvariant van het virus. Daarmee heeft Nederland veel harder ingegrepen dan landen om ons heen. 

Files en volle treinen

De afgelopen dagen trokken Nederlanders op grote schaal de grens over om toch wat leuks te kunnen doen. Het leidde tot files en overvolle treinen richting met name België.ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!