Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Houd je kat in huis tijdens broedseizoen

14-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1285 keer bekeken
  •  
laminaat parket poes kat 930 x 520

Loopt je kat graag buiten? Nu het broedseizoen voor de vogels weer is begonnen, start de Vogelbescherming de campagne Kuikens in het land, poes in de mand. Doel is om de huiskatten met name 's avonds en 's nachts binnen te houden, vanaf nu tot half juni.

De oproep is vooral bedoeld om weidevogels in ons land te beschermen. Hun aantal neemt al jaren af. "Het is een kwetsbare periode voor de kuikens waarin ze nogal wat gevaren te overwinnen hebben voordat ze zelf kunnen wegvliegen. Katten vormen daarbij ook een gevaar", verklaart de Vogelbescherming.

Niet alleen muizen, ook kuikens zijn geliefd

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie blijkt uit onderzoek dat huis- en boerderijkatten met name ’s nachts kilometers afstruinen door onder andere weilanden.

Ze vangen niet alleen muizen maar ook wel kuikens. "We roepen daarom roepen alle katteneigenaren op om hun dier tenminste vanaf half april tot en met juni, als alle grondbroedende vogels kuikens hebben, binnen te houden zodra het donker wordt."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!