Kassa

Oproep: Hoeveel ouderbijdrage betaal jij en wat kost de schoolreis?

26-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
877 keer bekeken
  •  
school kinderen 930 x 520
Is jouw kind weleens buiten gesloten van activiteiten, zoals schoolreisjes en excursies, omdat je de ouderbijdrage niet had betaald? Of omdat er te hoge aanvullende kosten werden gevraagd? We horen graag jouw ervaring.
Mail ons
Waar gaat de schoolreis dit jaar naartoe en wat ben je daaraan kwijt? En had je de keuze tussen een voordeligere of duurdere schoolreis? Mail je verhaal onder vermelding van je naam en telefoonnummer naar kassa@bnnvara.nl . Vermeld daarbij ook of je kind op een lagere of middelbare school zit.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

richard1507
richard150729 apr. 2018 - 12:56

Bij ons op de basisschool is het bedrag gesplitst in ouderbijdrage € 18,00 en schoolreisje € 23,00. Het is dan wel zo dat diegenen waarvoor het schoolreisje niet betaald is ook niet mee gaat op schoolreis.  Het is wel zo dat in principe de OB door iedereen betaald kan worden. Kan je het niet betalen dan kun je een beroep doen op Stichting Leergeld. Dus diegene die niet betalen doen dit uit principe, het is toch niet verplicht.

hans57
hans5727 mrt. 2018 - 15:51

Voor mijn kleinkinderen betaal ik op de Basisschool 25 euro ouderbijdrage Dit jaar in groep 8 gaan ze ook op kamp en de kosten daarvan zijn105 euro Mijn andere kleinkind zit op het voortgezet onderwijs de kosten daarvan zijn  Het eerste jaar Brugklaskamp 85 euro Mentoruitje 25 euro Het 2e jaar gingen ze op ski kamp de kosten daarvan 450 euro plus 80 euro zak/eet geld  Maar voor het ski kamp was er ookeen alternatief voor de thuisblijversWoon je in Den Haag en ben je in het bezit van een Ooievaarspas dan betaald de gemeente de ouderbijdrage en een tegemoetkoming in de schoolreiskosten Een dure periode maar zeg maar eens nee als bijna de hele klas op kamp gaat

CorneliusM
CorneliusM26 mrt. 2018 - 23:34

ik werd letterlijk gedwongen de ouderbijdrage te betalen, de intonatie van schoolbrieven om aan de bijdrage te voldoen is schrikbarend.gelukkig heeft de gemeente van Breda, een reserve pot voor arme ouders en kon ik hieraan voldoen. anders had mijn kind zich samen met andere arme kinderen zich moeten melden op de dagen dat de andere kinderen op schoolreis waren, dus straf omdat je ouders het niet kunnen betalen, belachelijk! en om je kind van deze onzinnige strafmaat te vrijwaren, om ze toch thuis te houden wordt gestraft door de leerplicht, dit moet eens en voor altijd geregeld worden.!!!!!!!!!!!  

2 Reacties
manwijf
manwijf27 mrt. 2018 - 9:57

Ik weet niet hoe zwart de scholen zijn in Breda, maar ik weet wel dat bij scholen in de bv Amsterdam of eigenlijk in de Randstad er door vele allochtone ouders niet wordt betaald aan die zgn. vrijwillige bijdragen. Net als zij ook heel vaak de contributie van een sportvereniging niet willen betalen. Betekent in het laatste geval, dat als daar. maatregelen op genomen worden, het hele elftal vertrekt. Dat kan het einde van een vereniging betekenen, maar dat terzijde.Als er op een school een paar gezinnen zijn, die zo'n bijdrage niet kunnen betalen, dan mag dat natuurlijk geen uitsluiting betekenen. In het verleden betaalden soms de leerkracht nog voor zo'n kind. Maar dat kan nu niet meer. Het punt is, dat we het hier vnl. over allochtonen hebben. Daar zijn de Nederlandse gezinnen, die het niet kunnen betalen de dupe van. Ik ken toevallig een aantal jonge leerkrachten en zij vertellen eigenlijk allemaal hetzelfde verhaal. Als de helft niet wil betalen en een aantal kunnen het niet, dan is er maar een oplossing: geen schoolreisje. En al helemaal niet zo ver en zo duur. Laat kinderen maar eens leren, dat plezier niet alleen in dure dingen zit. Het is te schandalig voor woorden, dat leerkrachten elk jaar weer voor het blok gezet worden.

CorneliusM
CorneliusM27 mrt. 2018 - 17:14

het punt snap ik niet (dat we hier vnl. over allochtonen hebben. Daar zijn de Nederlandse gezinnen, die het niet kunnen betalen de dupe van) beweer je hier dat Nederlandse gezinnen de dupe van allochtonen zijn. Ik denk dat je wel uitleg moet geven voordat je zo een bewering uitspreek want weerleggen kun je niet.

Ivan007
Ivan00726 mrt. 2018 - 16:13

Als het erop zou neerkomen dat het overgrote deel van de ouders niet gaat meebetalen, zal het fenomeen schoolreisje niet lang meer bestaan. Jammer maar helaas. In ‘mijn tijd’, ruim 50 jaar geleden, bracht je elke week een paar dubbeltjes mee naar school voor het jaarlijkse schoolreisje. Tegenwoordig hebben we het over honderden euro’s kostende reizen naar wat er maar te bedenken valt. Met niet mee gaan mis je niets wezenlijks en ben je ook niet zielig ( en lang de enige niet die niet meegaat !!!)

korenbloem2000
korenbloem200026 mrt. 2018 - 12:54

www.leergeld.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!