Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Heb jij verplicht een iPad moeten aanschaffen voor op de middelbare school?

30-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
ipad3-930x310
Ouderbijdrage voor leermiddelen zijn niet verplicht, maar middelbare scholen vragen wel een bijdrage als het om digitale leermiddelen gaat.
 
Heb jij recent een iPad verplicht moeten aanschaffen voor op de middelbare school van je dochter of zoon? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Mail je verhaal in het kort naar kassa@vara.nl en vermeld daarin je telefoonnummer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

RoelRoel
RoelRoel25 aug. 2023 - 13:54

Ik wil sowieso nooit iets van Apple aanschaffen. Zijn er ook Android-scholen? Kun je dat ergens opzoeken?

1 Reactie
RoelRoel
RoelRoel26 aug. 2023 - 6:30

Dit moet eigenlijk niet kunnen op openbare scholen. Ze zouden alle "apps" die voor school nodig zijn webgebaseerd moeten zodat er vrije keuze is en niet een al veel te dominante partij een enorm met een compleet gesloten platform voordeel heeft.

Susanne218
Susanne21831 aug. 2016 - 14:36

Mijn broer heeft nu ook een iPad aan moeten schaffen voor zijn dochter. Ik ben ook erg benieuwd in hoeverre het apparaat gebruikt gaat worden op school. Voor haar begint de school volgende week, en ondertussen staan de eerste 10 spellen er al op, geïnstalleerd door mijn nichtje ;-)

1 Reactie
DennyL
DennyL31 aug. 2016 - 15:26

Spelletjes installeren is op de school van mijn zoon verboden en dat wordt gecontroleerd dus pas op!

DennyL
DennyL31 aug. 2016 - 14:22

Heb nu inmiddels 2 jaar geleden een Ipad aan moeten schaffen voor mijn zoon. Deze konden we in termijnen betalen over een periode van 4 jaar. Inmiddels is het nieuwe schooljaar begonnen en dienen ouders de Ipad in een keer te betalen. Dat is voor veel mensen niet te betalen. Tevens vraag ik me af welke mogelijkheden de school bied om dit op te lossen voor die laatste categorie. Moeten deze kinderen dan van school af, welke alternatieven zijn er.

Bouk69
Bouk6930 aug. 2016 - 20:37

De middelbare school van onze zoon vond het ook wenselijk dat alle kinderen een i pad gingen aanschaffen. De betaling mocht over vier jaar worden verspreid en als het echt financieel onmogelijk was om een i pad aan te schaffen dan mocht je er een van school lenen. Wat ik het meest vervelend vond is dat je verplicht bent iets van een bepaald merk te kopen omdat school met een specifiek besturingsysteem wil gaan werken Wij hadden een goede mini laptop voor onze zoon voor school aangeschaft maar die was niet werkzaam met systeem op school. Hierdoor hebben wij dubbele kosten moeten maken. Bovendien hebben wij thuis verder niks Wat compatibel is met een iPad . dat kinderen met digitale leermiddelen moeten werken kan ik.nog begrijpen maar ik vind dat ouders wel vrije keuze moeten hebben in hoogte bedrag en keuze merk etc.

Anja1966
Anja196630 aug. 2016 - 16:32

Ik moet er nog eentje aanschaffen, maar dat ook niet betalen. Het staat wel op de lijst van mijn dochtedie ze heeft gekregen.

chevyrolf
chevyrolf30 aug. 2016 - 16:26

Ja ook wij moesten voorig jaar er 1 ipad  verplicht aanschaffen en deden er niks mee .nu is die overbodig want nu moeten wij 2 keer laptop gromebook aanschaffen ivm ander systeem .dit kunne  we dus niet betalen .maar ja het word je wel verplicht

1 Reactie
dokun
dokun31 aug. 2016 - 11:53

Gelukkig blijft de iPad wel zijn waarde houden (in tegenstelling tot andere merken). Als uw kind er een beetje voorzichtig mee is omgegaan kunt u de iPad verkopen en van die opbrengst kunt u dan weer de Chromebook kopen. Waarschijnlijk houdt u dan ook een klein beetje geld over..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!