Kassa

Oproep: Heb jij last van beginnende knieklachten?

11-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3556 keer bekeken
  •  
artrose knie

Voor een onderzoek van het Erasmus MC naar knieartrose zijn zij op zoek naar jou! Knieklachten zijn namelijk vaak het gevolg van deze artrose, de meest voorkomende vorm van reuma. De hoeveelheid gevallen neemt de laatste jaren extreem toe en artrose dreigt nu volksziekte nummer één te worden.

Bij de ontwikkeling van knieartrose spelen verschillende factoren een rol, waaronder een trauma aan de knie, overgewicht, standsafwijkingen, erfelijkheid en ontstekingen. Onderzoekers van het Erasmus MC willen onderzoeken of het hanteren van een gezonde leefstijl, en dus het tegengaan van overgewicht, de ontwikkeling van knieartrose bestrijdt. 

Dus ben jij tussen de 45 en 70 jaar, heb je een BMI van boven de 25 en beginnende knieklachten? Meld je dan aan voor het onderzoek via deze link: https://litestudie.nl/.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Peter Uges
Peter Uges12 jan. 2022 - 11:17

Frau Janus en Glucosamine In de vorige reeuw (de zeventiger-tachtiger jaren) gingen wij jaarlijks naar het Oostenrijks om te skiën. Jaarlijks ontmoeten ik daar ook de toen ca. zeventigjarige Frau Janus. Op een gegeven moment vertelde ze dat ze moest worden geopereerd aan een knie en dacht dat het voor haar afgelopen zou zijn met skiën. Het jaar daarop, kwam ze echter weer als vanouds naar beneden. Ze vertelde zij dat ze op advies van een arts was begonnen met het dagelijks innemen van Glucosamine. Dat ze dit vanaf toen deed en de pijn/gevoeligheid na een paar maanden steeds verder verminderde en uiteindelijk geheel verdween. Nadat ze er mee was gestopt, kwam echter na enige tijd die gevoeligheid terug, maar verdween nadat ze weer Glucosamine was gaan slikken. Of het zo moest zijn kreeg ik die zomer last van mijn rechterknie. Mijn toenmalige huisarts: “wij artsen erkennen dit niet als medicatie, maar weten dat het bij knieën vaak helpt”. Ongeveer 45 jaar geleden, begon ik met het gebruik van Glucosamine. Het bleek bij mij en regelmatig gebruik te werken. Tussentijds ben ik er ook een tijdje mee gestopt, maar kwam de gevoeligheid dan weer terug. Ergo volhouden is van belang. Dit jaar (juni 2021) vierde ik mijn 80e verjaardag zonder gevoelige knieën. Ik gebruik daarom dus nog steeds 1 x per dag een tablet Glucosamine.

1 Reactie
pk49
pk4917 jan. 2022 - 2:24

ik slik glucosamine al maanden en helaas, het werkt niet bij mij. Wat wel helpt is bewegen, knie oefeningen en efietsen. Kniebelasting proberen te vermijden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!