Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Heb jij ervaring met waterontharders?

03-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11097 keer bekeken
  •  
kraan water drinkwater 1127

Er zijn allerlei bedrijven op de markt die de voordelen van ‘zacht’ water promoten, met gebruik van een zogeheten waterontharder. Die zijn er in allerlei soorten en maten maar beloven meestal hetzelfde: het onttrekken van kalk aan het leidingwater, waardoor je huishoudelijke apparaten langer mee zouden gaan of je zachter drinkwater uit de kraan krijgt. 

Klinkt goed, maar als je niet oplet kan het ook een bron voor bacteriën worden. Kassa is daarom benieuwd naar de ervaringen van waterontharder-gebruikers.

Mail naar kassa@bnnvara.nl met je verhaal en telefoonnummer! 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

Harrrie
Harrrie5 apr. 2023 - 15:12

De onderzoeken zijn alweer niet helemaal compleet; waarom wordt een 3e systeem niet meegenomen in de uitzending; het betreft een veel voorkomend systeem met meerdere aanbieders in Nederland wat het water door een cylinder gevuld met korrels laat lopen welke korrels de calciumcarbonaat in het water omzet naar het onschuldige calciumsulfaat. En het werkt! zachter water (fijn als je een droge huid hebt), geen kalkaanslag meer op natuursteen, douchewanden en kranen. Ik ben trouwens gewoon consument zonder enig belang.

Opa Eus
Opa Eus9 mrt. 2023 - 14:40

Hallo. Waar wij wonen hebben wij behoorlijk last van te veel kalk in het water en daarom hebben wij ca. 2 jaar geleden de Amy soft duo laten installeren. Werkt perfekt. Zout werd ( deels ) gratis bijgeleverd. Verbruik van zout is minimaal. Ervaringen; helder drinkwater, schonere vaatwasser en "zachter "water. Klein nadeel ; onze waterkoker, waar weliswaar héél helder water in zit, moeten wij wel 1 keer per maand met een beetje azijn "schoon "maken omdat lichte zwarte aanslag ontstaat op de bodem. Voor ons absoluut GEEN probleem gezien de meerdere positieve kanten van de Amysoft duo. Niet echt goedkoop maar wel top. Ook bij installatie ging alles vlotjes en zeer vriendelijke monteur die van wanten wist. Prima service van de leverancier uit Leek. Absoluut aan te raden dus.

1 Reactie
Adhoek
Adhoek11 mrt. 2023 - 7:50

Je moet je afvragen waarom t waterbedrijf toevoeging aanbrengt op t consumptie water. Zoiezo voor de volksgezondheid maar ook om hun transport koperen pijpen te beschermen. Heb je koperen leidingen in je huis, zou ik t niet doen, ws is de zwarte aanslag, t loslaten van vervuiling in t koper, doordat t water is veranderd

butler44
butler447 mrt. 2023 - 14:34

k ben in het bezit van een aquacell waterontharder. Deze is volledig stroomloos en gemakkelijk in gebruik. Ik heb deze nu al ruim 10 - 11 jaar in gebruik. Voorheen waren mijn kranen volledig van kalkaanslag voorzien. Sinds het gebruik van de aquacell geen kalkaanslag meer op kranen, douchewanden, tegels etc. etc. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat en ik moet ongeveer 6 keer per jaar de aquacell voorzien van nieuwe zoutblokken. Het voordeel is dat je ook geen zout meer in je vaatwasser hoeft te doen en je kan minder vaatwasmiddel gebruiken. Alles bij elkaar genomen is het een top product. De garantie is super. Anti -kalkverwijderingsprodukten heb ik niet meer nodig. Het produkt is niet goedkoop in aanschaf maar op termijn verdient het zich dubbel en dwars terug.

1 Reactie
MJP74
MJP7411 mei 2023 - 14:47

Het is alleen jammer dat je alleen het zout van Aquacell zelf kunt gebruiken. En dat zout wordt steeds duurder! Ik begon met 8 euro per zak van 2 staven en deze zit nu al op 11 euro per zak van 2 staven.

lia hoek
lia hoek6 mrt. 2023 - 18:38

Helaas nog niet, weet ook of dat echt werkt, dus wacht op de uitslag van jullie🤷

Gerardus1942
Gerardus19426 mrt. 2023 - 14:26

Wij zijn in het gelukkige bezit van een waterontharder type: Aquacombi -Aquacell waterontharder, sinds 2010 en zijn zeer tevreden over service en onderhoud alsmede werking van apparaat en kunnen dit een ieder aanbevelen.

eva de bruin
eva de bruin6 mrt. 2023 - 12:52

Ik heb mijn waterontharder inmiddels 4 jaar en ben er iedere dag blij mee! Niet alleen voor de machines (koffie apparaat, wasmachine, afwasmachine), tegels in de badkamer, maar ook voor huid en haar veel beter. Ook voor mijn quooker in de keuken! Je kunt veel minder zeepmiddelen gebruiken. Ik heb hem aangeschaft omdat ik dit al kende van mijn schoonouders in Zwitserland die er een hadden. Bij hun viel het mij al op hoe schoon alles bleef (wastafels, gootstenen etc.). Die magneten helpen in die zin dat het er voor zorgt dat de kalk zich niet hecht in de leidingen, maar dit effect is na ongeveer 1 á 2 meter verdwenen. Als je dus je wasmachine e.d. wilt sparen, zul je vóór ieder apparaat zo’n magneet moeten plaatsen.

Engelse drop
Engelse drop6 mrt. 2023 - 11:56

Als ik 2 magneten op mijn waterleiding zet krijg ik dan hetzelfde effect ??? Deze apparaten werken ook met magnetische velden.

3 Reacties
harrie roos
harrie roos6 mrt. 2023 - 12:31

Wij hebben ook magneten op de inkomende waterleiding gehad, je word gewoon voor gek gehouden want we moesten toch verschillende apparaten regelmatig ontkalken en de douche wandtegels schoon maken dus weggegooid geld, nu hebben we 12 jaar een water ontharder en in die 12 jaar geen last van kalk op de douchemuur, kranen blijven glimmen, wasmachine gaat langer mee, koffiezet apparaat niet meer hoeven te ontkalken.

Anomalous Knowbody
Anomalous Knowbody9 mrt. 2023 - 18:14

De velden moeten wisselen en een bepaalde sterkte hebben heb ik me laten vertellen door de monteur. Ik woon in Dalfsen en het water hier is best verkalkt ten opzichte van mijn oude adres in Zwolle

Adhoek
Adhoek11 mrt. 2023 - 8:01

Magneten werken, maar je hebt r niks aan. T water stroomt langs de magneten, de kalk moleculen worden van +++ veranderd naar ---. Waneer t water stopt met stromen, worden t weer +++. Je kunt t zelf meten met een zogenaamde tds meter (10 euro). Stromend zal de waarde lager zijn, dan als je t water meet bij stilstand, in een kopje

Sjaak1954
Sjaak19546 mrt. 2023 - 11:41

Heb hem inmiddels 2 maanden en bevalt zeer goed

henbreuls
henbreuls6 mrt. 2023 - 11:19

Was erg sceptisch maar het werkt echt !

2 Reacties
prikker
prikker6 mrt. 2023 - 11:35

Wat werkt echt ? Schrijf tenminste een beetje op wat je hebt laten installeren...

Kosgr
Kosgr6 mrt. 2023 - 12:42

En hoe heb je het verschil ontdekt? Met een dH instrument of met teststroken en druppeltesten of met een andere manier?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!