Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: heb jij een opname van telefonische spoofing?

14-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1382 keer bekeken
  •  
Bellen 1127

Het gevaarlijke van telefonische spoofing, oftewel bankhelpdeskfraude, is dat het zo geloofwaardig overkomt. De criminelen aan de andere kant van de lijn doen zich voor als medewerker van de bank. Ze spreken vaak goed Nederlands, hebben veel persoonlijke informatie over je en zijn aardig. Wat ze willen? Dat jij je geld overmaakt naar een zogenaamde 'kluisrekening' in verband met een mogelijke dreiging van hackers. Doe je dat? Dan kun je je geld gedag zeggen.

In onze nieuwe podcast over online veiligheid willen we graag een audiofragment gebruiken van zo'n spoofing-telefoontje. Ben of ken jij iemand die een opname van zo'n telefoongesprek heeft? Stuur dan een mailtje naar kassa-online@bnnvara.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Uiteraard worden jouw gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld en zal persoonlijke informatie uit een eventuele geluidsopname (zoals namen, adressen en rekeningnummers) niet worden gedeeld. Het fragment zal dan ook op geen enkele wijze naar jou te herleiden zijn. Veel dank alvast!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!