Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Oproep: Heb jij een Ferroli-ketel met sensor?

3 feb 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
551 keer bekeken
  •  
ketels agpo ferroli
Heb jij thuis een Ferroli-ketel? Kassa heeft al meerdere keren aandacht besteed aan deze gevaarlijke ketels. Uiteindelijk besloot toezichthouder NVWA dat op al deze ketels een sensor (thermische voorziening) aangebracht moet worden die de ketel uitschakelt bij oververhitting.
We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Zit deze sensor inmiddels op de ketel en doet hij het goed of niet? Laat het ons weten onder vermelding van je naam en telefoonnummer via een mailtje naar kassa@bnnvara.nl. Veel dank voor je medewerking!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Dolf van der Reek
Dolf van der Reek14 mei 2021 - 11:42

Mijn dochter heeft zo'n ketel uit 2010. De MegaDens 3 Pro 322, dus volgens kassa een probleem ketel van voor 2011. In het artikel van 8 oktober 2019 wordt er over de plaatsing van een thermische beveiliging gesproken over de modellen t/m 2008.
Hebben de 2009 en 2010 modellen dan al zo'n beveiliging. Ik vind dit erg verwarrend en wij zijn geen deskundigen wat betreft CV ketels. Ter info, woning gekocht van de woningbouwvereniging en geeft aan dat we het maar zelf uit moeten zoeken.

kevinamsterdam82
kevinamsterdam827 feb 2021 - 16:13

Dit weekeind waren we bijna dood door gassen uit de ketel. De ketel is door Feenstra buiten werking gezet. Koste nieuwe ketel en gasafvoer €4000 en dan heb ik het nog niet over de kosten die eerder zijn gemaakt aan wat er kapot is gegaan. (printplaat, brandbed, warmte wisselaar).

Nu al een week geen ketel, en volgende week ook niet. Super met -10. Koop nooit dit merk, alleen maar ellende en kosten gehad.

Agpo Ferroli MegaDens 4 Pro 326 cv-ketel

j.waal
j.waal3 feb 2021 - 18:15

Wij hebben inmiddels nieuwe Intergas ketels gekregen van de woningstichting.