Kassa

Oproep: Heb jij een Ferroli-ketel met sensor?

  •  
03-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
776 keer bekeken
  •  
ketels agpo ferroli
Heb jij thuis een Ferroli-ketel? Kassa heeft al meerdere keren aandacht besteed aan deze gevaarlijke ketels. Uiteindelijk besloot toezichthouder NVWA dat op al deze ketels een sensor (thermische voorziening) aangebracht moet worden die de ketel uitschakelt bij oververhitting.
We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Zit deze sensor inmiddels op de ketel en doet hij het goed of niet? Laat het ons weten onder vermelding van je naam en telefoonnummer via een mailtje naar kassa@bnnvara.nl. Veel dank voor je medewerking!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Keira-07-2012
Keira-07-201212 okt. 2022 - 10:55

Ik woon nu bijna 5 jaar in Kerkrade vanuit Hoofddorp, en klaag al sinds het tekenen van mijn huurcontract over deze ketel. Hij is oud, en inderdaad deze gevaarlijke ketel. Het onderhoud wat ze doen, duurt niet langer dan 15 tot 20 minuten. De brander wordt dus nooit schoongemaakt, en het is dus zeer brandgevaarlijk. Ik woon hier met mijn zoon en 6 katten, en maak me enorme zorgen. Er staan ook na het overlijden van mijn moeder, veel dozen met boeken. Op andere plekken , waar deze ketel nog was, is die blijkbaar vervangen, maar bij mij doen ze helemaal niets. Ook hebben wij amper zuurstof in onze woonkamer, door verouderde systemen in de ramen. Er wordt door Wonen-Zuid niets aan mijn klachten gedaan. Deze ketel is ouder dan 15 jaar.

Dolf van der Reek
Dolf van der Reek14 mei 2021 - 11:42

Mijn dochter heeft zo'n ketel uit 2010. De MegaDens 3 Pro 322, dus volgens kassa een probleem ketel van voor 2011. In het artikel van 8 oktober 2019 wordt er over de plaatsing van een thermische beveiliging gesproken over de modellen t/m 2008. Hebben de 2009 en 2010 modellen dan al zo'n beveiliging. Ik vind dit erg verwarrend en wij zijn geen deskundigen wat betreft CV ketels. Ter info, woning gekocht van de woningbouwvereniging en geeft aan dat we het maar zelf uit moeten zoeken.

kevinamsterdam82
kevinamsterdam827 feb. 2021 - 16:13

Dit weekeind waren we bijna dood door gassen uit de ketel. De ketel is door Feenstra buiten werking gezet. Koste nieuwe ketel en gasafvoer €4000 en dan heb ik het nog niet over de kosten die eerder zijn gemaakt aan wat er kapot is gegaan. (printplaat, brandbed, warmte wisselaar). Nu al een week geen ketel, en volgende week ook niet. Super met -10. Koop nooit dit merk, alleen maar ellende en kosten gehad. Agpo Ferroli MegaDens 4 Pro 326 cv-ketel

j.waal
j.waal3 feb. 2021 - 18:15

Wij hebben inmiddels nieuwe Intergas ketels gekregen van de woningstichting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!