Kassa

Oproep: Heb jij als jongere een oplossing voor de wooncrisis?

29-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
653 keer bekeken
  •  

Kassa besteedt al jaren aandacht aan de wooncrisis, ook aan de grote problemen die studenten en andere jongeren ondervinden. Heb jij hier ook mee te maken en heb je een oplossing maar word je tegengewerkt door bureaucratische regels of andere obstakels? Meld je dan bij Kassa.

Wil je een woningruil doen maar verbiedt je woningcorporatie dat? Of wil je je studentenhuis verlaten omdat je afgestudeerd bent en plaats wil maken voor andere studenten, maar kun je geen woning vinden? Heb je een creatieve oplossing maar doet de gemeente moeilijk?

Mail ons

Mail je oplossing of idee naar kassa@bnnvara.nl en vermeld daarbij je naam en telefoonnummer waar je overdag op bereikbaar bent.

Meer over:

wooncrisis, oproepen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Liesmal9
Liesmal93 okt. 2021 - 16:18

In gesprek gaan met de Gemeenteraad in je woonplaats en zorgen dat ALLES wat verkocht wordt voor zelfbewoning is. En ZEKER de vele nieuwbouw!!

honza23
honza2329 sep. 2021 - 19:22

Simpel advies: niet links stemmen. links wil immers nog eens 1 miljoen immigranten erbij incl. vele zielige handophouders die binnen 14 weken een woning dienen te krijgen... links is ook eurofiel: dankzij ECB (8.000 miljard euro bijgeprint ondertussen + negatieve rente) is er teveel gratis geld op zoek naar rendement = hoge prijzen aandelen en onroerend goed.

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe30 sep. 2021 - 6:00

Hier klopt feitelijk vrijwel niks van. De grootste oorzaak is een 'rechtse' hobby: panden opkopen, eventueel splitsen in appartementjes, en dan tegen woekerprijzen verhuren. Een andere 'rechtse' hobby is de introductie van de verhuurdersheffing voor woningbouwcoöperaties waardoor 180000 sociale huurwoningen uit de sociale huur verdwenen zijn. Maar misschien is het nog veel beter om de wereld niet in een simpel 'links' of 'rechts' in te delen maar om constructief na te denken over een oplossing. Los van politieke voorkeur, geaardheid, afkomst, ras of geloof.

henkie.penkie
henkie.penkie29 sep. 2021 - 16:24

Ik denk dat het meeste komt door alle regeltjes en wetten omtrend bouwvergunningen waar soms jaren over heen eer er woningen gebouwd mogen worden vooral de grootste flauwe kul wat de stikstof affaire betreft

Dutch Rebel
Dutch Rebel29 sep. 2021 - 14:43

ik dacht dat als alle 65 plusses hun volledige aow-tje mogen houden als ze samen gaan wonen...en niet een gezamenlijk aow...waardoor ze minder hebben...want dan vallen ze soms net boven de huursubsidie en hebben ze samen nog geen 100 Euro per week...moet je eens kijken hoeveel sociale woningen erbij komen..gewoon de regels versoepelen dat je als alleenstaande 65 plusser een partner in huis mag nemen zonder dat ze hiervoor gestraft worden! Zo simpel is het ..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!